Реклама / Ads
6| 15113 |27.06.2017 ИНТЕРВЮ

Осман Октай: Борисов и Цветанов играят на доброто и лошото ченге

.
Осман Октай
Бойко Борисов и Цветан Цветанов си играят на доброто и лошото ченге. В момента Бойко Борисов го играе добрия полицай около готвения полицейски протест и всички обществени недоволства.
 

Лошите са неговите министри и хората от обкръжението му. Неговите министри и депутати обикалят контролирано медийните студия и постоянно повтарят неговите думи като опорни точки. Дори понякога преиграват, като Екатерина Захариева. . Това каза пред Фрог нюз бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай. Ето какво още уточни той:

 

- Г-н Октай, на спешна пресконференция ГЕРБ и Цветан Цветанов обвиниха президента Румен Радев, че вероятно е замесен в корупционен скандал, свързан със закупуването на изтребителите „Грипен”. Основателни ли са тези атаки ?
- Парламентът по Конституция няма никакво право да прави анкетна комисия и да разследва президента. Освен, ако не се касае за държавна измяна, разбира се. В момента ГЕРБ и Цветанов ми говорят за някакви си подозрения. Ето такава гавра организират тези хора. Още на трети декември м. г. пред вашата медия казах, че тази победа на Румен Радев ще му донесе само неприятности. Никой няма да му прости, че толкова хора го подкрепиха. Дори и партията, която го издигна. Още тогава прогнозирах, че Радев ще се окаже в окопна война. И за съжаление се оказах прав.

 

- Дайте ни пример.
- Част от тази организирана обсада около президента беше, че под предлог за заплаха, НСО сложи охрана на съпругата му. Аз да попитам тогава-жена му ли е по-важна, ако има реална заплаха, или децата му? Отговорът е съвсем ясен и няма никаква логика в действията на службата за охрана. Скандалът с развитите болтове на колата на Лозан Панов доказа за пореден път, че при всяка заплаха срещу мафиотско-олигархичния модел КОЙ, утвърдил се след 2001 г., се тръгва на война. За тази цел този модел използва всички държавни институции.


- Наред с атаките към президента, от ГЕРБ обявиха, че до края на годината ще бъде готово законодателството, което ще позволи да се бори корупцията по високите етажи на властта. Не ви ли звучи сериозно тази заявка?
- Държа да отбележа, че бившия разследван по 6 обвинения Цветан Цветанов, сега шеф на парламентарната комисия по вътрешен ред и сигурност, провали съдебната реформа с реформаторите. Той беше поставен в изключителна зависимост от прокуратурата. Забележете, че в момента, в който президентът поставя на дневен ред темата за единен орган за антикорупция, която да разследва високите етажи на властта, те му обявиха това контрадействие. Имаше ултиматум от Брюксел, че председателството на България е под въпрос, ако тук не се създаде отделен антикорупционен орган. От Европа все още ни говорят на дипломатичен език, но нашите политици се правят на умрели лисици. Те все не са разбрали. Е как пък не се научиха да разчитат намеците?! След като Брюксел, Ангела Меркел и президентът казаха едно и също нещо за корупцията, изведнъж управляващите се затичаха да ни обясняват как видите ли те щели да направят отделен орган за борба с корупцията и той ще заработи до края на годината. Освен Лозан Панов, огромна заплаха за този мафиотски модел е и президентът. За това и овреме се опитват да го дискредитират. Не бих се учудил и бих предупредил, че може да се опитат да му отнемат правомощията и контрола, който има по закон върху службите. Това ще е част от атаката към него.

 

-Твърде много съмнения се появиха около Румен Радев, след като се застъпи за един от хората си - Пламен Узунов, да речем.
-Не съм най-големия фен на държавния глава и всичко което се случва в президентството. Но в случая, атаката към него идва от модела КОЙ и неговите медии. Тя идва от политико-олигархичния-полицейски модел.

- Защо го нямаше Борисов на пресконференцията в неделя? Случайно ли беше това?
- Борисов и Цветанов си играят на доброто и лошото ченге. В момента Бойко Борисов го играе добрия полицай около готвения полицейски протест и всички обществени недоволства. Лошите са неговите министри и хората от обкръжението му. Неговите министри и депутати обичаят контролирано медийните студия и постоянно повтарят неговите думи като опорни точки. Дори понякога преиграват, като Екатерина Захариева. Тя излезе и обяви Борисов за посредник между Меркел и Ердоган. Впоследствие премиерът се отрече от тези думи и каза,а че това е голяма лъжица за неговата уста.

 

- Да не става дума за някаква игра?
-Самият Борисов иска от хората си да говорят тези глупости. Впоследствие излиза да коригира подчинените си като най-висша съдебна инстанция. Ако някой министър злоупотреби, особено с Европа и Германия, той трябва да бъде уволнен незабавно. Освен, ако не си съучастник в това, което прави. Искам да кажа, че единственият говорител на държавата дава парите, той облича полицаите, той решава всичко, той осигурява горивото. Борисов каза, че няма да допусне дори на един грам контрабандно гориво. Едно време щеше да хваща снежинките във въздуха. Сега всяка капка контрабанда ще я лови.

 

- Това е много амбициозна задача, би трябвало да я аплодираме.
- Ако Бойко Борисов иска наистина да се пребори с контрабандата, ще го призова да спре да ходи в „ Паламара” с Валентин Златев на лов всяка седмица. Ако иска да се бори с петролната мафия, да спре да ходи на лов с хора, които олицетворяват тази мафия. И да не ги говорят после НСО и цяла България.

 

Интервю на Катя Илиева

  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 19191 |27.04.2017 Адв. Екимджиев за Фрог: Цацаров и Борисов действат в тандем . 5| 19263 |13.04.2017 Осман Октай: 1, 5 млн. мюсюлмани ще употреби Ердоган и задкулисието . 5| 16670 |31.03.2017 Адв. Ботев за Фрог: Прокуратурата отказва да разпита Борисов за КТБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads