Реклама / Ads
6| 24543 |03.12.2019 ИНТЕРВЮ

Осман Октай: Цацаров си назначи мъжка секретарка за главен прокурор по модела на Доган

.
Осман Октай
Сотир Цацаров си назначи мъжка секретарка за главен прокурор по модела на Ахмед Доган. Това каза пред Фрог нюз политическият анализатор Осман Октай. Ето какво още уточни той:
 

Г-н Октай, много хора подозират задкулисен сценарии за назначенията на главен прокурор и шеф на КПКОНПИ. Имат ли резон подобни съмнения?

По модела на Ахмед Доган, Цацаров си назначи мъжка секретарка като главен прокурор. Доган навремето така наричаше Ахмед Емин, Бог да го прости. Така наричаше след това Лютви Местан. И сега така се подсмихва и казва, че следващата му мъжка секретарка е Мустафа Карадайъ. В момента по същия модел Цацаров си назначи главен прокурор и се договори да стане шеф на КПКОНПИ от името на задкулисието. Той става в момента най-овластеният човек в държавата.

 

Тази роля не е ли отредена на главния прокурор?

Не, защото като председател на антикорупционният орган може да разследва всички властимащи за тяхното имотно състояние. Може да им разкаже играта. Цацаров и Гешев съответно като шеф на КПКОНПИ и главен прокурор стават най-мощния репресивен апарат в държавата. В техните ръце са всички служби, данъчни и т. н. Техен „клиент“ може да стане всеки политик, бизнесмен, съдии, прокурори. В момента големият въпрос е кой стои над Цацаров. Кой му дърпа конците?






Имате ли отговор?

Навремето, човекът който развеждаше Цацаров по кабинетите на върхушката и в Сарите беше Делян Пеевски. За седем години той си изпълни лоялно ангажиментите към хората, пред които беше представян тогава. Кой, обаче стои над Пеевски, след като не стои най-високо в йерархията на модела. Той е касиерът, който координира разграбването на КТБ. Днес Цацаров и Гешев държат като заложници всички, които ограбиха милиардите от банката. И така контролират „тишината“ в държавата.

 

Не случайно 20 души във ВСС гласуваха два пъти за избора на Гешев за главен прокурор. Това доказва зависимостите. Много хора станаха кредитополучатели чрез съпрузи, жени, любовници и т. н. Те имаха неистов страх да не би да стане пробив и да бъде назначен друг главен прокурор „ала Лозан Панов“ или други независими фактори, които да започнат да ги преследват за погрома на КТБ. Навремето чрез зависимостите от ДС държаха в парализа цялата политическа класа и съдебната система. Днес продължават да ги държат с погрома на КТБ. Забележете каква тишина има по темата и в парламента. Станахте свидетели как БСП не излъчиха свой кандидат за шеф на КПКОНПИ. Видяхте как Владислав Горанов уволни социалния министър. Това стана възможно, защото Горанов има зад гърба си Пеевски и задкулисието. Не е случайно, че Бойко Борисов не може да пипне министрите, които не са назначени от него, а от ДПС през коридора на Патриотите. Говоря за финансовия министър, министъра на икономиката, на земеделието, на околната среда, на регионалното развитие и т. н.

 

Камен Костадинов от ДПС каза в интервю по бТВ, че очаква и тази година да има предколедно слово на Ахмед Доган. Възможно ли е и сега да чуем традиционните размишленията на Доган за екзистенциалната темпоралност, да речем?

Винаги съм се възмущавал, защото предколедното му обръщение разваля празника на всички християни. Нищо не пречи това обръщение да го направи на 4-ти януари, когато е рождената дата на ДПС. Партията уж не приема формулата на управление ГЕРБ-Патриоти, но всъщност крепят тази власт. Министерски съвет в услуга на Доган за неговото пристанище ТЕЦ-Варна гласува 220 млн. лв. Всички вкупом мълчат за това. Управлението е зависимо от Доган. Той няма интерес сега да събори властта. Ако иска, разбира се може да го направи. Камен Костадинов, „човекът никой в партията“ заявява, че иска ускорено развитие и затова са против формулата на управляващите. Но всъщност те искат ускорено развитие на джоба на Доган. Доган, ако е пряко във властта, няма кака да си изпише тези 220 млн. Сега така му е най-изгодно. Очаквам, че нервите на Бойко Борисов няма да издържат и напролет ще се отиде на предсрочни избори.

 

Интервю на Катя Илиева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 13334 |08.11.2019 Адв. Величков за Фрог: Цацаров да отговори в кои две сгради и кой определя висшите ни магистрати . 21| 23252 |25.10.2019 Бойко Атанасов: Страх тресе Цацаров и Гешев, президентът веднага ще подпише указа за главен прокурор . 14| 15573 |24.10.2019 Росен Миленов: И до Марс да пътуват Цацаров и Гешев ще си останат марионетки на мафията . 16| 23736 |22.10.2019 Осман Октай пред Фрог: Цацаров може да арестува Борисов, ако не се договорят

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads