Реклама / Ads
16| 16374 |27.07.2011 ИНТЕРВЮ

Отец Гелеменов: С черна магия убиха Иво Карамански

.
Често мои подпийнали събратя падат в гроба по време на погребение, казва водачът на националистите от началото на прехода
 

интервю на Васил Василев

- Отец Гелеменов, докъде стигнаха опитите ви да внедрите екзорсизма в църквата?


- Боря се, защото трябва да спрем нападението на врачките. Ръководството на казионната църква смята, че това е практика само при католиците и че екзорсизмът няма място в българския християнски живот. Така в момента няма кой да гони демоните и таласъмите от хората. Това дава възможност на всички магове и други шарлатани да се развиват и да изнудват хората. Трябва да им издърпаме чергата изпод краката и свещениците да започнат да вършат тази дейност. Нашествието им у нас е огромно, вече са няколко хиляди, докато православните свещеници, заедно с монахините и монасите, сме по-малко от 1000. Намаляха младежите, които искат да стават духовници, тъй като заплатите са ниски и цари терор от страна на черното духовенство, което управлява църквата. Свещениците са по-зле и от войниците – забранява им се да участват в партии и да основават фондации. Трябва да ходим само по водосвети и да събираме пари, които да пълнят касата на митрополиите.

- Какви промени предлагате вие, как да се реформира църквата?


- Този модел на нашата църква е остарял, той е от хиляди години, от времето на император Юстиниян I. Той разпорежда църковните общини да се поемат от черното монашество, за да могат черните духовници да ръководят църквата, доста неумело, разбира се. Как един човек, който не може да създаде семейство, как ще управлява цяла една епископия или митрополия?

Вече е време за презвитерианска църква в която ръководството да се избира между свещениците, както е било в първите християнски времена, а не от черното духовенство. Аз съм започнал да работя по тази идея за създаването на нова църква, но не съм си поставял някакви срокове. Има много свещеници, които ме подкрепят.

- Има ли известни личности, от които сте прогонвали злите сили?


- Да, има, но аз не съм като магьосниците, които се бият в гърдите и се хвалят. При мен са идвали и политици, и министри, бизнесмени и други високопоставени личности, но не мога да спомена имената им. Христос е казал, че лявата ръка не трябва да знае какво прави дясната.

- Къде са богатствата на Поли Пантев, когото познавахте?


- Нямам представа, аз бях близък с неговия шурей отец Тотю, но той почина и е погребан в същия парцел с Пантев. Поли стана богослов след мен, докато с отец Тотю бяхме състуденти.

- Беше ли направена черна магия на Иво Карамански?


- Да, много хора му завиждаха, много негови опоненти са му поръчвали магия, което няма как да не окаже влияние за убийството му. Елена Вакуленку, която има школа за магии, трябва да бъде екстрадирана от България, защото е опасна за всички. Такива като нея трябва да бъдат преследвани по Наказателния кодекс, както е в Русия и Гърция. Карамански много ми е помагал, изключителен човек. Дори го наричам българския Робин Худ. Хора като него са полезни за България. Иво заслужаваше да живее като Иван Славков – Батето. Карамански си тръгна много млад и не успя да изпълни мисията, която му беше вменена от Бога.

- Съдихте ли Волен Сидеров заради това, че е откраднал "Атака" от вас, както твърдите?

- Не, няма да го съдя, защо има много по-висша сила, която ще го направи. В началото на прехода създадох организацията „Атака”. Няколко партии се обединиха около мен, което да включва БНРП. Опитах се да регистрирам подобна формация в съда, но ми беше отказано. Организацията се наричаше Българско национал-социално движение „Атака”. Казаха ми, че името много приличало на една партия, която е нанесла големи щети на човечеството. Може би визираха национал социалистическата. Аз обаче имах предвид да създам партия, която да проповядва социален национализъм – народът да е нахранен и облечен. А не, както днес да получава - по 270 лв. заплата. Бойко иска да вдигне доходите, но некадърният
Симеон Невежи му пречи От тъмнината излезе Волен Сидеров, който се занимаваше с в. „Демокрация” и го съсипа. Не че имаше голямо значение за подобен вестник. Народът му повярва, защото се хвана като удавник за сламка. Дори юмрукът, който е символ на "Атака", беше измислен от мен.

- В крайна сметка Волен Сидеров завърши ли теология?

- Да, но той е недоучен теолог. Той следва само за да има висше образование и не е истински богослов. Дипломира го един мой състудент, който е професор в Шуменския университет – Румен Ваташки, не знам дали не е братовчед на Янко Лудия (Янко Ваташки – фигура от подземния свят). И двамата са от едно и също село.

- Докъде стигна случаят с отец Сионий, който беше обвинен в педофилия?

- Аз не знам дали е педофил или не е. Както се казва, без огън няма дим. За лошото състояние на Семинарията голяма вина има бившият ректор Сионий с неговите хомосексуални изяви. В богословската академия нещата също не са добре. Моите уважения към жените, но те не могат да навлязат в дебрите на богословската наука. В академията има преподавателки – жени, които не са наясно какво представлява материята, с която се опитват да работят. Някоя си Клара Стаматова дори е написала учебник по догматика – една изключително трудна дисциплина. Жените не могат да бъдат и екзорсисти. Някоя си сестра Мария със светското име Биляна Щъркелова се представя за екзорсист, което е невъзможно.

- Мислите ли да „захвърлите” расото и да се върнете към политиката?

- Когато съм в политиката, аз не го хвърлям, а го закачам на закачалката. Преди всички избори ми се обаждат политически функционери, които ме канят да стана техен сътрудник. В момента симпатизирам на РЗС – няма по-добро нещо от ред, законност и справедливост за България. Търсят ме, но вече съм изморен за политика. Имам много работа около църквата. Дори да стана президент, пак трябва да ходя на гробищата, за да служа на мъртвите и на живите.

- Защо българинът няма навика да се изповядва?

- Вината не е в хората, а в църквата, която не си стои на мястото. Тя се е капсулирала в себе си и страни от гражданството. Какво пречи на патриарха преди задушница да излезе и да каже: „Отидете на гробища, за да почетете своите покойници и задължително извикайте свещеник”. Наблюдавам, че много хора идват на гробищата и правят един грозен пикник – ядене, пиене. В някои случаи си пускат и музика. Има неграмотници, които си пускат Многая лета на гробищата Трябва да се извика свещеник, който е връзката между човека и Бога.

- Разкажете за Момчилградската република, при създаването на която сте участвал?

- Някакви турски фунционери през 1989 г. ли, през 1990 г., не си спомням, бяха заковали с пирони за земята кмета на Момчилград и викаха турските войски да навлизат, за да правят нова република. Тогавашния премиер на Турция Месут Йълмаз запази самообладание и нищо не последва. Ако беше пратил войски, Русия също щеше да отговори на удара и можеше да се стигне до война на нашата територия. По същия начин и в Разград се опитаха да направя република, но опитът беше неуспешен.

- Нужна ли е втора джамия в София, както настоява мюсюлманската общност?

- Ние не можем да се противопоставим на това. Рано или късно сигурно ще бъде издигната втора джамия, доколкото знам, се предвижда тя да се намира в Малинова долина. Волен не може да попречи на това, дори и с грозните сцени, които направи, като запали молитвените килимчета преди месец. Волен е мишена на Ал Кайда Никога това няма да му бъде простено

- Митове ли са разказите за падащите хора в гробовете по време на погребение?

- Не, има толкова много случаи. Мои събратя с приповдигнат алкохолен градус също са падали. След това им подават ръка и ги измъкват. Случва се, на гробищата е много кално и аз съм залитвал в неособено пияно състояние. Човек се замайва от плача на близко стоящите, случва се и да падне в гроба.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 16764 |25.02.2010 Отец Л. Братоев: „Фурнаджийски лопати” са повечето ни политици . 26| 11965 |23.12.2009 Отец Роман: Трябва ни трус, за да се осъзнаем в Бога . 17| 10164 |11.08.2009 Отец Бараков: Ще съдим Първанов, Филчев и Симеон за акция "Расо" . 73| 16413 |18.03.2009 Отец Боян Саръев: Държавата загуби Родопите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads