Реклама / Ads
4| 10195 |22.07.2008 ИНТЕРВЮ

К. Петров от "Тройка на разсъмване": Ако бях актьор, щях да съм трагикомик

.
Най-разсъбуждащата комбинация е "текила на разсъмване" и "тройка на разсъмване". Предаването не е скандално; скандално е да крадеш, да лъжеш и да заявяваш, че е "на ползу роду", казва за Frognews.bg радиоводещият.
 

 

Кирил Петров е човекът с най-дълга биография в сутрешното предаването "Тройка на разсъмване" по радио "Витоша". По-паметливите го познават от десетината детски филми, в които той е участвал в детска възраст - "Таралежите се раждат без бодли", "С деца на море", "Баща ми бояджията", "Къщи без огради", "Сиромашко лято" ... Той обаче, за разлика от повечето си екранни събратя не става актьор, както мнозина му предричат - сам отбелязва, че след пубертета бил по-философски настроен, затова завършва филология. След това започва кариера в радиото - първо в програма "Христо Ботев", следват радио "Тангра", радио "Витоша". Там и до днес Кирил работи като автор и водещ в култовото сутрешно шоу "Тройка на разсъмване". Междувременно за деветте си години в ефир "Тройка на разсъмване" си спечели славата на една от най-атрактивните и скандални радиопрограми. Съветът за електронни медии на 3 пъти се опита неуспешно да спре излъчването му. 

 

интервю на Ана Кочева

 

- Кое е по-разсъбуждащо рано сутрин – „текила на разсъмване” или „тройка на разсъмване”?

- Комбинацията от двете !

- Докато не започна сутрешното шоу, винаги си бил нощна птица. Какъв е начинът за пренастройка на биологичния часовник?

- Не съм си го пренастроил. И досега заспивам трудно преди полунощ - даже не си спомням за такъв случай наскоро. Провокацията и удоволствието "Тройка на разсъмване" обаче си заслужава това неудобство. Труден ми е първият половин час - след като се видя с колегите , се разсънваме взаимно. kiril1.jpg

- Ти ли си най-„умереният” във вашето трио и ако да, защо?

- Защото съм най-голям ! Всеки в "Тройката" защищава собственото си мнение и житейски принципи, а аз не съм екстремист и в живота. Това не ми пречи да заема твърда позиция, когато се налага - за очеизвадни неща, като разрухата в страната, дебелоочието на политиците, пошлостта на чалгата ...

- Шоуто има много почитатели, но и разгневени критици. Съзнателно ли търсите скандалност в изказа и в темите?

-Това показва, че успяваме да предложим теми, по които все още няма обществен консенсус! Ако всичко в страната ни беше наред, щяхме да направим предаване за изкуство, здравословно хранене, уелнес и спа ! Ама не е. А изказът е въпрос на стил. Разпознаваеми сме, въпреки имитаторите. Най-яростните ни критици, са и наши най-ревностни слушатели. kiril2.jpg

- Какъв е критерият ти за „скандално”? Кое е скандалното в политиката и кои са според теб най-скандалните ни политици?

- Скандално е да крадеш и да лъжеш. Да заявяваш на всеослушание, че е "на ползу роду"! Всъщност най-скандалното е, че нищо ново не се случва в българската политическа действителност - все същото: корупция, конюнктурни интереси, явни връзки с бандити и никаква отговорност ! Лицата се знаят, най-наглите от тях са всеки ден в новините.

- Шоуто организира няколко любопитни кампании, сред които и небезизвестната -“Повече българчета за България”. Имаше ли реална полза от нея?

- Да. Родиха се няколко бебета, точно в организираната от нас "най-дълга любовна нощ", няколкостотин двойки се записаха за участие, а много наши слушатели споделиха, че са работили самостоятелно вкъщи. Най-важният резултат от кампанията обаче е, че се заговори откровено и без популизъм за демографската криза у нас. Това е огромен проблем, за чието решаване никой от управляващите не мисли сериозно !

- Каква е гаранцията, че, ако се родят повече българчета, те ще са „за България”?

- Няма такава. По-скоро те са пътници към широкия свят, различен от балканските ширини. Всеки има право да направи собствените си велики геогрфски открития. Живеем в свят, който ще става все по-космополитен. Против съм оставането в България само заради идеята. Пък и досегшната практика показва, че повечето българчета, родени и възпитани в България, рано или късно се връщат. И слава Богу ! Делът на парите, внесени от имигранти в икономиката ни, е огромен.

- Тогава какво ще кажеш на твоите пораснали деца, ако един ден си съберат багажа и ти заявят, че напускат?

- Няма да ги спирам. Ще им пожелая успех! Пък и светът, както казах, вече е доста "по-близък". Ако ми заявят, че отиват на Луната, ще се позамисля ...

- Мнозина те помнят с редица детски роли във филми от 70-те и началото на 80-те години. Аз например много обичам „Баща ми бояджията”, „Къщи без огради”, „С деца на море”. Сега ти изживяваш реален римейк на ситуацията „с деца на море”, водейки собствените си чада на море. Къде е разликата между ония лета и онова море и днешните?

- По-скъпо е и не е толкова романтично, а и Черноморието ни в по-голямата си част вече прилича на софийско предградие. Иначе ситуацията "С деца на море" си е абсолютно същата ! Обикалям плажа на конче с малкия си син ! kiril_sin.jpg

- А защо се случи така, че ти не стана актьор? Имал ли си въобще подобни мераци?

- Въпреки 12-те филма, в които съм участвал като дете, в "зряла" възраст актьорската професия не ме привличаше особено. Актьорите говорят със заучени реплики, а като пораснах, репликите вече исках да ги пиша аз !

- Ако си представим за миг, че се беше посветил на Мелпомена и сега се препитаваше като актьор, какво щеше да е амплоато ти и как би изкоментирал дереджето на нашето кино и театър, защото, убедена съм, изкушен си да им хвърляш поглед?

- Режисьорството по ме привлича, но ако бях актьор вероятно щях да съм трагикомик. Животът е такъв, зависи от коя страна го погледнеш. В последните години театърът ме радва много повече от родното кино, доколкото въобще го има. Голям почитател съм на Александър Морфов и на Теди Москов, които показаха, че театърът, освен философските послания, които носи, е и зрелище ! А киното ... тъжна работа! Никакви сценарии, режисьори, изживяващи се като Фелини и Бергман едновременно, а резултат ... никакъв ... Мечтая си за един нов български филм, който ще ми разкаже една простичка житейска история, наситена с уникалния ни роден самоироничен хумор! Проблемът не в парите, или поне - не основно в тях. Аналогично е положението и с новата българска литература. Като цяло - има криза на идеите в обществото и това много ясно си личи именно в киното, литературата, "естрадната" музика.. И защо, по дяволите, никой не е в състояние да напише един свестен диалог за филм? Омръзна ми да слушам как актьорите декламират лозунги.

- Хайде накрая няколко блиц отговора от собствените въпроси на „Тройката”, отправени към слушателите. Постави се от другата страна на барикадата и кажи :

- С КАКЪВ БАНСКИ ЩЕ ДЕФИЛИРАШ ТОВА ЛЯТО?

- Изкушен съм от бански тип "Борат", но всъщност ще се навра в миналогодишните си "боксерки".-

- КОЕ ТЕ ВЪЗБУЖДА НЕУДЪРЖИМО В КОЛЕГИТЕ?

- Уникалното им чувство за хумор и усещане за света !

- КАК ПРИСТЪПВАШ КЪМ СУТРЕШНИЯ СЕКС?

- Мечти-и-и-и !!!

- КОИ КНИГИ СА ОСТАВИЛИ ОТПЕЧАТЪК В ЖИВОТА ТИ - БИБЛИЯТА, "ДОН КИХОТ" ИЛИ "МЪЖЪТ И ЖЕНАТА ИНТИМНО" ?

- И трите , но - темпорално погледнато, ги прочетох в обратен ред.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 6849 |21.07.2008 Мария Капон: Олигархията продуцира властта в България . 7| 9071 |20.07.2008 Мартин Кьониг: Най-голямото богатство на България са хората . 5| 6183 |17.07.2008 Живко Георгиев: Ако има бюлетина против всички, тя ще е най-популярна . 5| 6496 |16.07.2008 Р. Ценова: Партии използват екосдруженията, докато са в опозиция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads