Реклама / Ads
44| 17530 |27.08.2020 ИНТЕРВЮ

Росен Миленов за Фрог от Орлов мост: Бесни и яростни трябва да сме на 2 септември! Гешев народът ще го носи на ръце, ако арестува Пеевски и Борисов

.
Росен Миленов
Българските граждани трябва да натиснат със сила, с мирни протести не става, когато насреща стоят хора с престъпно мислене. Хората трябва да се бесни! България трябва да е на всички българи, а не само на престъпниците. Има разлика между мутра и държавна мутра. Последните са силни с бухалките на прокуратурата, МВР, ДАНС, НАП. С този проект на конституция Бойко Борисов и ГЕРБ фактически сложи един голям кръст на всичко в тази държава. Отпред са Пеевски и Борисов, зад тях орди от хиени.
 

А ако искаше Гешев да покаже, че е чист и се води само от върховенството на закона, трябва да арестува Пеевски и Борисов. Тогава целият български народ щеше да го носи на ръце. Българският народ щеше да го охранява.

 

Това казва за Фрог нюз бившият служител на ДАНС и ГДБОП и активен участник в протестите Росен Миленов.

 

- Имат ли хоризонт протестите в София?

 

- Първата стъпка е 2 септември. За тази дата е насрочено Българското национално въстание, както е обявено. Българските граждани трябва да покажат, че могат да натиснат и със сила. Видя се, че с мирни протести не става. А протест означава да окажеш натиск, натискане със сила. Особено когато насреща стоят хора с престъпно мислене, обременени напълно от престъпления. С тях не може да водиш по друг начин диалог. Ти искаш едно, а те се правят, че не разбират. Затова първа стъпка е втори септември - всички български граждани, които имат достойнство и чест, трябва да са пред новата сграда на парламента, за да се осуети влизането в парламента на депутатите и изпълняване на правомощията им. А щом не могат да изпълняват правомощията си,  има основание за подаване на оставка. И затова хората трябва да са бесни. Всеки, който е осъзнал как е ограбен, как е ощетен през държавата, която е пробита като институция и окрадена като пари, а това означава и народа, защото съдържанието на държавата е народът.

 

Всеки трябва да е бесен! Бесен, трябва да има ярост. Всеки, който е осъзнал, че са му нарушени правата, свободите, прецакан от някакви престъпници, трябва дяа излиза и мачка. Това е думата - "мачка". България трябва да е на всички българи, а не само на престъпниците. Защото в момента имама държавни мутри. Има разлика между мутра и държавна мутра. Държавните мутри са мекотели - при тях няма чест и достойнство. Докато мутрите, силоваците от улицата вече не са между живите. Той е престъпник, но е мъжкар, защото излиза и се бие. А държавните мутри като Борисов и Гешев са без никакви качества. Те са страхливи, нямат достойнство. И затова са силни, когато са застанали с бухалките на прокуратурата, МВР, ДАНС, НАП, всичките контролни органи. С тях натискат гражданите, не могат да излязат в пряк двубой.

 

 

- Борисов наистина го е страх от диалог с гражданите, защото вчера не се появи да резне лентата на третия лъч на метрото?

 

- Страх го е. Ако се появи Борисов, се появява основният генератор на проблемите в България. Хората ще го пометат. Престъпниците се страхуват. И това вчера е факт, показателно е. По принцип Борисов никога не е пропускал да пререже лентичката на някой инфраструктурен проект. Вчера го нямаше на метрото - една от гордостите, които той си приписва.


- Казват, че палатковият лагер от Орлов мост трябва да се премести в Триъгълника на властта, защото така натискът върху управляващите ще е по-голям. Вие как смятате?

 

 

- Най-важното е да бъдат блокирани институциите. Орлов мост е емблематично място. Но наистина за да има ефект, трябва да се блокират институциите. Проблемът е в институциите, не в това инфраструктурно съоръжение, а в Народното събрание, в Министерския съвет, в Съдебната палата. Като се блокират институциите и не могат да влязат вътре служителите, те не могат да си изрпълняват правомощията. И това е записано като основание във всички устройствени закони и устройствени правилници за подаване на оставка. Идеята на подготвяното за втори септември въстание е именно да се блокира в осем часа НС, да не се позволи на народните представители да влязат вътре и напишат конституцията на Бойко.

 

 

- Как ще коментирате този проект на конституция на ГЕРБ?

 

- С този проект на конституция Бойко Борисов и ГЕРБ фактически сложи един голям кръст на всичко в тази държава. Това е пълна глупост. Ако някой се връзва на това, че той действително иска да променя конституцията, значи е много заблуден. Не може човекът, който е царят на политико-олигархичният модел, който е кулминацията му, да иска да сменя този модел. Това е моделът, който разруши цялата държава като институция. В смисъл, че по най-нагъл начин окраде всички публични средства като бели якички, не на улицата. С по едно документче за обществена поръчка с комисионна за всеки един кмет. Затова те обичат да казват, че има видими резултати, но невидими комисионни. Говорим за бутикова корупция на ГЕРБ, а те дойдоха на власт след като бяхме приети в Европейския съюз, с наливането на много пари за инфраструктурни проекти, както и много пари от бюджета за тези проекти, което даде възможност за отклоняване на средства. До 50% излиза ощетяването и комисионни влизат в джобовете на премиера, министри, кметове, директори на институции и шефовете на строителни фирми. Затова те не могат да правят нова конституция.

 

Как да я правят? Нали чрез този модел и благодарение на него Борисов е премиер. А това е  моделът на клинтелизма, на сумрака, на чичковците с мръсните пари и ченгесарските номера, библиотекарски и други такива политики, както и ченгета, които всеки ден сноват при президент, премиер, министър и определят кой става и кой не става. Те са най-опасни - ченгесарите. Отпред са Пеевски, Борисов и други видни фигури, които са само лицата. А отзад има орди от хиени. Това са т.н. дедесари, старите умряха, но има нови. Това са бивши ръководители на ДАНС, БОП, полиция. Те имат доста информация и са в основата на кадруването, на всички интриги, на разпределянето на поръчките, на ходотайстване за държавни длъжности.

 

 

- Г-н Миленов, ама каква е вероятността, че като дойде ново правителство това ще се прекъсне и се смени този модел?

 

 

- Гаранция ще има , само ако се позволи на гражданите да участват в управлението със средствата, които са предвидени в конституцията. Да можеш, например, да махаш всеки пряко избран, да можеш да правиш референдуми за всеки лобистки закон. А то 99% е лобизъм в Народното събрание. Всяко назначение е лобизъм. Пеевски назначава главният прокурор. Най-отрицателната фигура на прехода назначава върховния блюстител на закона в България. Е, това е парадокс, ние за какво говорим.... Затова хората трябва да са бесни. За тридесет години - 200 милиарда...И затова аз в момента съм бесен. Искам да потроша това Народно събрание, или прокуратурата. Ама да има някой вътре...

 

 

- Не те ли е страх, че ще те арестуват?

 

- Ами да ме арестуват! Аз съм си плащал всички данъци и всички закони съм спазвал...И не може на някой, на който му е гласувано доверие на избори, да мачка всичко наред - да мачка човешки съдби, да мачка закона, да мачка конституцията. И накрая да се подиграва, че ще сменя модела.


- Вашето мнение за това, че под предлог че е заплашван, главният прокурор вече живее и се охранява в резиденция "Бояна"?


- Всеки си намира оправдание. Човек ако е чист, може свободно да се разхожда из улиците, дори да е президент, премиер, главен прокурор и т.н. В Западна Европа премиери и министри се разхождат с колела. И то там, където геополитическата позиция ги поставя в изключително рисково положение, тъй като тези държави имат влияние на геополитическата сцена. А Гешев от кой го е страх - от тези марионетки на държавата ли - олигарси, политици, министри? Без държавата те са никой.

 

 

- Цирк ли беше съвещанието, което направи Гешев в Бояна?


- Гешев направи това съвещание за да защити по някакъв начин своята личност. И се крие зад останалите прокурори под легендата за опазване на независимостта на прокуратурата. А ако искаше Гешев да покаже, че е чист и се води само от върховенството на закона, трябва да арестува Пеевски и Борисов. Тогава целият български народ щеше да го носи на ръце. Българският народ щеше да го охранява.

 

 

- Има един ММА боец Стъки, който задава няколко въпроса към Отровното трио за това, кой спонсорира протестите? Кой плаща на протестите.

 

 

- Нека да дойде да ме пита мен. Всички ми знаят телефона. Никой не ми е платил на мен, нито съм видял на барикадите да се разнасят пари, да се плаща на калпак. Петдесети ден съм на протести, бил съм непрекъснато на Орлов мост, през деня и нощта, никой не ми платил. Това си е от моето време , от моя бизнес, от времето за семейството и т.н. Така че нека да дойде и ми го каже в очите. Да заповяда на Орлов мост.

 

Затова съм бесен. Бесен съм на всичко, което се случва. И съм категоричен, че протестът ще има резултат, когато има натиск, силен натиск. Хората трябва да осъзнаят, как и какво са ограбили от тях. Един живот живеем и кой ни го прецака! Кой ни взе всичко. Това не може да продължава. Трябва да сме бесни!

 

На Орлов мост разговаря Красен Бучков





Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 15425 |14.08.2020 Бойко Рашков пред Фрог: Борисов направи опит да удължи агонията . 18| 15428 |12.08.2020 Анастас Гогов пред Фрог: Хора, повярвайте си! България може повече. Няма от какво да се страхуваме . 33| 14810 |08.08.2020 Цветеслава Гълъбова пред Фрог: На всички им се иска тази мъка да свърши . 13| 10803 |07.08.2020 Иван Брегов пред Фрог: Главният прокурор е в отпуск, когато трябва да понесе отговорност, но не и когато утвърждава егото си с публичен пиар

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads