Реклама / Ads
5| 21292 |26.07.2018 ИНТЕРВЮ

Росен Миленов: Политици и олигарси купуваха ЧЕЗ, не Гинка Върбакова

.
Росен Миленов
Парите за купуването на ЧЕЗ бяха подготвени, имаха ги. Трябваше да минат през подставеното лице Гинка Върбакова, зад нея стоят политици и олигарси, също като при Булгартабак. Това заяви в интервю за Фрогнюз Росен Миленов, който е бивш служител на Гранична полиция, ГДБОП и ДАНС.
 

Г-н Миленов, смятате ли, че след ветото на президента и заявката на ГЕРБ, че ще „преформулират” закона за приватизацията, той няма да остане в сегашния му скандален вид? 

 

Всички гласуваха в НС за поправките „Домусчиев”, няма невинни, затова не смятам, че ще бъде променен в полза на обществения интерес. Миналата седмица виновните депутати за тези поправки траят, а тази седмица се обясняват като ученички.

ГЕРБ след ваканцията ще вкарат същия текст за приватизацията, върху който президентът наложи вето, няма да има поправки. Цветанов ясно заяви, че няма да има поправки, а ще има преформулиране. Много добре го познавам от времето, в което съм бил в ГДБОП и знам какво ще направи: ще успокои страстите, след което поправките „Домусчиев” ще ги вкара между някое гласуване. Целта е да се направи амнистия на криминалния капитал, който управлява България – другарите с куфарите.

 

Волен Сидеров заяви, че Валери Симеонов най-вероятно се опитва да сложи ръка на БМФ, затова води дела срещу братя Домусчиеви. Вие съгласен ли сте с него?

 

Позицията на Валери Симеонов като вицепремиер е държавническа. Именно той поде дела срещу братя Домусчиеви, където адвокатският хонорар е няколко милиона и където има осъдително решение. И за да не се изпълни то, управляващите минаха към законодателни промени. Така парите отиват при олигарха, а не при народа.

 

Аз утре ще направя законодателно предложение към Закона за кредитните институции, на всички граждани да им бъдат върнати завишените банкови лихви от 2008 г., където от 5-6 % станаха на 10%. Гражданите също са ощетени, дайте и на тях да върнем парите, дадени за лихви. Това искат да направят с Домусчиеви – понеже предприятието им има финансови проблеми, да им амнистираме неустойката по неизпълнение на договорни задължения.

 

А що се отнася до Волен Сидеров, той и Ахмед Доган са в публичното пространство от 90-те години и са тясно свързани с така наречените кукловоди. Всеки кукловод е част от криминалния капитал.

 

Изненада ли ви развоят с „Инерком” за закупуването на ЧЕЗ?

 

Сега ще очакваме план Б. Иначе парите бяха подготвени, имаха ги. Трябваше да минат през подставеното лице Гинка Върбакова, зад нея стоят политици и олигарси, също като при Булгартабак. Върху сделката на Броудкастинг Груп за продажбата на Нова телевизия също има запор от КЗК, двата случая вървят пакет. Има между наши олигарси и политици договорки с чешката страна. Когато се разсмърди около дадена сделка – минават на план Б – втора сламена фигура изваждат.

 

В момента заедно с вас протестират майките на деца с увреждания. Подкрепяте ли ги?

 

Докато имаше пари от програми за тях, финансирани от програми от ЕС, нямаше проблем, а сега като трябва да вадят от бюджета, не им харесва. Вместо това са предвидили пари за съфинансиране. Съфинансиране по инфраструктурните проекти означава големи комисионни.

 

Вземането на комисионни е засечено от ДАНС. Те са 7-8%. Като дойде нов премиер, иска справка от ДАНС, за да знае от кого да си поиска комисионна. После се перат пари през фирми, съдружия...

 

Докъде стигнахте с референдума, който подготвяте?

 

През септември започвам информационна кампания относно него.Той съдържа 18 точки. В първата част включва редът, по който ще бъдат съдени лицата, участвали в управлението; как ще се избират ръководителите на съдебните органи. Втората част касае формата за гласуване. Останалите части обхващат всички области на обществения и икономически живот. Този референдум трябва да даде решение на всички социални и икономически проблеми, които ерозират държавата.

 

Интервю на Даниела Николова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6607 |19.07.2018 Адв. Филипова: Политиците се държат цинично с хората с увреждания . 6| 11780 |04.05.2018 Акад. Георги Марков: Политиците са позьори и говорят с клишета . 6| 18971 |12.03.2018 Росен Йорданов: Началниците в МВР са „кавалкада на унижението“, организарт хайки като ловна дружинка . 13| 25793 |30.11.2017 Росен Йорданов: МВР интелектуално се срина, цари безобразие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads