Реклама / Ads
31| 24409 |25.11.2020 ИНТЕРВЮ

Росен Миленов пред Фрог: Борисов се мисли за най-големия тарикат. Протестът ще се радикализира

.
Росен Миленов
Бойко Борисов ни мисли всички за тарикати и си вика: „Аз съм най-големият тарикат. Значи аз трябва да ви управлявам“. Протестът ще се радикализира, защото вече не е за върховенство на закона, а заради хляба. Това каза пред Фрог нюз бившият служител на ДАНС Росен Миленов. Ето какво още сподели той:
 

-        Г-н Миленов, какви са настроенията на хората, които днес излязоха на протест, след като властта наложи нови рестрикции заради коронавируса?

 

-        На хората им дойде до гуша от всички простотии. Те вече са радикално настроени. Особена след като се въведоха тези ограничения. Никой от тях не е с по 50-100 000 лева на сметка. Затова днес страхът изкара протестиращите на улицата. Всеки има кредити, семейни ангажименти. Нещата опират до кокал. Преди говорихме за върховенство на закона. Сега какво върховенство, след като хората са гладни?! Докато търсим върховенството, ние ще измрем. В случая вече говорим за борба за биологично оцеляване. Това важи за по-голяма част от населението.

 

-        Каква е прогнозата ви, дали хората ще излязат още по-гневни, за да протестират и да търсят правата си, или ще се затворят, с надеждата, че така ще оцелеят по-лесно?

 

-         Ако продължат с тези ограничителни мерки, нещата ще ескалират. Нарушава се целия социален ритъм. Вирусът ще го има, но първата пробойна се оказа здравеопазването. Настоящата ситуация на здравната система е резултат от грабежа. Показа се истинското й лице. Казват, че трябва да пазим болниците. Ама кои болници?! Тези ли, които гледаха по какъв начин да ангажират „пътуващи лекари“, само и само да отговорят на стандартите. Сега се оказа, че имат легла, но лекарите ги няма. Видяхме, че тази система е изтърбушена, няма нищо. Да, има лекари с по 1 млн. на месец. Някои взимат 100 000 лева, но повечето се разписват срещу 3000 лева и другото е под масата през комисионни и т. н. Хората днес са на улицата заради хляба си и оцеляването. Има огромен страх, че с тези ограничителни мерки ще се убие бизнеса. Хората панически се страхуват, че ще дойде ден, когато няма да имат какво да сложат на масата. Те са с деца, кредити. Нормално е, всеки би се стресирал.

 

       Днес бе сложен край на идеята на Бойко Борисов за ВНС и промяна на конституцията. Премиерът каза, че ако тя не се приеме, той ще си подаде оставката. Защо не чуваме за нея?

 

-        От самото начало това бе партенка на Борисов за отклоняване на вниманието.

 

-        Но той обеща публично за оставката?

 

-        Този човека, като каже нещо, трябва да видиш дали слънце грее или дъжд вали. Той лъже. патологичен лъжец е. Той не е добре.

 

-        Защо задкулисието и службите държат Борисов  на власт, при положение, че, според социологическите проучвания, той е загубил подкрепата, доверието и авторитета на българското общество?

 

-        Отговорът е един - той ги нареди всички на трапезата. На хранилката са всички – от средния до висшия ешелон. Ще ви дам пример с ДАНС – преводачът на Борисов от едно време, когато бе главен секретар, сега е председател на ДАНС. Говоря за Митко/ бел. ред. Димитър Георгиев/. Зам.-председателят Недялко /бел. ред Недялко Недялков/ е дясната ръка на Делян Пеевски. От редовия служител  там нищо не зависи. Всеки гледа да остане и да не го изхвърлят на улицата. Затова си трае. В МВР и в другите институции е по същия начин. Това е големят тарикат в България. Това е Бай Ганьо. Едните ги нареди на трапезата, на други прави шоу, за да ги забавлява.

 

-        На кои прави шоу?

 

-        На простите хора.

 

-        Интелигентните, струва ми се, не се връзват на шоу.

 

-        За тях няма място в България.

 

-        А как си обяснявате подкрепата за Борисов от срана на европейски лидери като Ангела Меркел?

 

-        Винаги се е знаело, че никой чужда държава няма да се втурне да брани нашия национален интерес. Всичко е лицемерие. Особено западното лицемерие е много силно. Меркел много добре знае, че в европейския парламент й трябват марионетки, които да натискат копчетата, когато иска да прокара определена политика в ЕС. Меркел си преследва интересите на Германия, а не на България, не на Гърция и т. н. Още преди 15 години, докато работехме по случая „Батко и братко“, изнесохме 15-20 тома материали от ДФ „Земеделие“ в следствието. И докладваме на представител на ОЛАФ, а той ми вика:“ Вижте, вие си имате политици и нас това не ни интересува. Вие си се оправяйте тука“. Никой нищо не го интересува отвън. Всичко е лицемерие и материален интерес. А Борисов в това е най-добър.

 

       В какво е добър?

 

-        Да дава на който трябва. А пък народът нека си дере гърлото на улицата, да вика, да му празен джоба. Няма какво да стане.  Ето затова протестът на улицата ще се радикализира. За Борисов това трябва. Няма кой друг да го свали, освен хората. Всички други са добре нахранени в момента – така наречените синдикати, браншови организации. Шефовете им са със собствен бизнес, който им дава възможност да правят поръчки, да взимат средства от ЕС. По този начин те не се борят за защита на техните членове. Всичко е наредено. Хората трябва да решат най-големият проблема на България - хунтата на Борисов.

 

-        Продължава ли премиерът да спи на мека пухена възглавничка, след като над 100 дни има протести?

 

-        Не, той много се обижда, защото вярва, че най-големият тарикат е той. Борисов не може да си представи, че има хора в държавата, които спазват законите и си плащат данъците. Той ни мисли всички за тарикати и си вика: „Аз съм най-големият тарикат. Значи аз трябва да ви управлявам“. Това е философията на Борисов.  Той е сбъркан още там, на улицата. Той не може да приеме, че България е държава. За него  всичко е да заобиколиш закона, да излъжеш, да набуташ в джоба на някой, да направиш разни циркове. Той си мисли, че това е България – целият народ е в схемата. Сбъркан е този човек. Освен в затвора, той трябва и да се лекува. С него трябва да е й главния прокурор.

 

-        Като споменахте за него, да ви попитам защо напоследък не сме го виждали. Беше ни обещал, че ще пребори битовата престъпност по селата. Сега, обаче никакъв го няма.

 

-        . Прави се на прост и затова се крие.  Той нали каза, че се прави на прост, но не може толкова добре, колкото премиера. Видя се, че той е част от престъпната хунта. Той ги пази. Облечен си във власт, уж, за да наказваш престъпниците, а ти ги пазиш. Да се крият тези мизерници, защото само съсипват човешки съдби.  

 

Интервю на Катя Илиева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 13227 |23.11.2020 Историкът д-р Силвия Сиракова пред Фрог: Трябва да изринем Авгиевите ни обори и държавата да не е мащеха . 10| 10616 |19.11.2020 Иван Евтимов пред Фрог: Борисов е като шизофреник. Живее в паралелни реалности . 105| 20470 |19.11.2020 Павел Вълнев пред Фрог нюз: Ще работя активно монополът на ДПС да не продължи . 42| 13877 |17.11.2020 Стоян Тончев: Смятам, че Борисов ще предложи властта на Нинова с условие да не го закачат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads