Реклама / Ads
13| 9389 |24.10.2011 ИНТЕРВЮ

Сашка Васева: Лъжат, че съм милионерка, нямам пари за песни

.
Заради подигравките на Слави се махнах от „Пайнер”, но това ме провали
 
Една от легендарните изпълнителки в попфолка Сашка Васева само преди дни имаше рожден ден. Преди седмица тя и няколко нейни колеги - Хисарския поп, Радо Шишарката и Валдес, дефилираха в ново заведение, където редовно ще правят ретро фолк парти. От няколко месеца нейната дружина отново е търсена за участия по заведения, където техните изяви се приемат с голям ентусиазъм. В същото време Сашка казва, че няма пари да прави нови песни и разчита на стария си репертоар, но публиката продължава да приема с радост изпълненията й на хитове като “Мога ли да те забравя, Георги”, или “Доларите в марки”.

интервю на Георги Делчев

- Правите ли си равносметка на живота около рождени дни?

- Мисля, че е рано за генерална равносметка, но обичам да си правя някакъв отчет на рождените дни.

- Наскоро открихте заведение, където ще сте основни изпълнители.

- Не се случи първоначалната идея – ние с колегите да го управляваме, но ще имаме всяка седмица участие в него.

- Това ли е вашият отговор на това, че продуцентите се опитват да ви изхвърлят от бизнеса?

- Не, не търсим нищо подобно, а просто нашето място на сцената. Преди 2 години се събрахме колеги, с които заедно започнахме преди 20-ина години и се оказа, че все още хората ни харесват и искат да ни слушат. Така се върнахме отново. Сега обикаляме и в почти всички дискотеки имаме участия в ретро партита. Така че, оказа се, че публиката има
носталгия по нашите песни Аз имам и друго обяснение. Сега хората са много бедни, а конкуренцията показва едни много лъскави хитове и демонстрира луксозен живот. Хората са бедни и не ги припознават вече за свои идоли. Едно време феновете споделяха нещата, които им пеехме. Затова смятам, че ние имам шанс.

- Означава ли, че не чувствате заплаха от нашествието на новите певици?

- Не. Те станаха толкова много, че не можем да запомним имената им. Попфолкът продължава да е печеливш и затова станаха много маймуните на клона. В същото време вижте, че хората още помнят Радо Шишарката, Хисарския и мен. При това нас никой не ни излъчва по телевизия и нямаме никаква реклама, но вече втора година сме модерни отново и хората ни искат. С много ниски хонорари сме и пълним дискотеките. С нас собствениците на заведения не рискуват и няма да загубят. В същото време трябва да си бил звезда, за да привличаш интереса на хората още като четат афиша.

- Да очакват ли феновете нови песни?

- Не, нямам пари за песни. Затова си кротувам. Като чета коментарите по форумите, хората не вярват, че нямам пари. Всички казват – това не е вярно, Сашка е милионерка, но не е така.

- Как я карате тогава? Колко е вашият хонорар?

- През годините когато не пеех, ме издържаше съпругът ми. Сега пея за 800 лева на участие.

- Къде сгрешихте през кариерата си. Сега нямате пари, а се говори, че преди години сте била една от най-търсените и добре платени изпълнителки след тогавашната прима Глория.

- Много грешки допуснах. Патя си от чепатия характер. Като говорим за Глория, се сещам, че първата ми грешка бе, че за разлика от нея, аз напуснах “Пайнер”. Преди това се махнах и от Ара мюзик. Не става кариера без голям продуцент, но тогава не мислех така. Тогава Слави Трифонов много се подиграваше с мен и исках да го омилостивя, като отида в неговата музикална компания БМК. Е, направих страхотен албум с Ку-ку бенд, но той не видя бял свят, нямаше реклама, клипове. Нямаше кой да го разпространява. Исках да измоля милост от Слави да спре да се подиграва с мен и направих тази глупост да се махна от “Пайнер”. Ако не бях напуснала, щях да имам подкрепа и добро развитие. Слави спря за малко да ме обижда, но после продължи. Написах му писмо, че това има и кармично значение, защото всичко в живота се връща. Не разбирам защо обижда мен или пък Лили Иванова. Както мен ме боли от глупостите по мой адрес, така и с него ще се случи. Всичко в живота е като бумеранг и се връща със страшна сила. Аз съм постигнала всичко с труд, а не със спонсори. Пролях много сълзи заради Слави. Така че - направих големи грешки. Колкото и да съм изобретателна в този бизнес, човек не може да оцелява сам. Мисля се за вълк-единак, но така не става. Трябва да се работи в екип, колкото и да си добър певец. Иначе по-силните те убиват. Сега съм като отделно листо, което вятърът духа насам-натам. Е, жива и здрава съм и ще продължавам.

- Минавала ли ви е идеята да се откажете от сцената?

- Не. Аз съм певица и само това мога да правя. Спирала съм да пея и зная какво е. Искало ми се е да изтрия името си, което се оказва невъзможно. Да се представям пред обществото като Александра например, както ми е истинското име. Това обаче няма как да стане, няма да мога да се отърва от Сашка Васева. Около мен почти нищо не се случва, но
интересът не спира.

- Какво правите, когато не пеете?

- Аз съм майка и се грижа за децата си. Като не пея, съм домакиня. И понеже не съм милионерка, ме издържа мъжът ми. Ранчото ми в Ресилово иска много грижи. Аз кося трева, грижа се за двора, имам градина, овощни дръвчета. Тази година за първи път отгледах диня.

- Какво се случва със съпруга ви? Заедно ли сте или сте разделени?

- На тази тема не мога да говоря. Създавам проблеми на мъжа си и затова не ме питайте.

- Отново избухна скандал с данъците на фолк певиците. Вие спокойна ли сте?

- Е, ние - ретро певците, сме ниска топка за данъчните. Те гонят тези, дето пеят за тлъсти хонорари в хиляди. Аз и моята ретро група няма какво да крием. Милионерите в попфолка не са при нас.

- Канят ли ви на предизборните митинги?

- Да, но ние си избираме кого да подкрепим. Не правим политика с това, а нашата работа е такава. Ние трябва да пеем. Ще го правим, защото нашите песни са за хората.

- Какво си пожелахте за рождения ден?

- Имам идея за нова песен и смятам, че ще стане хит. След толкова кючеци имам нужда от една много чувствена балада. Освен това си пожелах да не злоупотребяват с името ми, защото ми омръзна. Аз разчитам на предишната си слава и затова правя ретро партита. Нямам пари за нови песни, защото това е лукс за мен. Една песен излиза поне 10 000 лева. Пожелавам си да не пишат за мен лъжи, че ще участвам в “Стъклен дом” или че спя с Ник Щайн. Или пък, че ще забременявам от извънземни. Това са лъжи и думи, които не са излизали от моите уста. С жълто-кафявото не се свиква. Това обижда и партньора ми. Не ме успокоява, като ми казват, че това няма значение и е реклама за мен. Нека не правят кариера на мой гръб. За мен това са хора с извратена психика.

- С какви подаръци ви изненадаха за рождения ден?

- Първи ме изненада сценичният ми партньор Екстрийм, който ме зарадва с много красива рокля. После разбрах, че е и много скъпа, около 3000 лева.

- Как минава времето ви извън участията?

- С децата ми. Голямото учи, малката още си е вкъщи. Синът ми е на 11 г. и тренира карате. Не готвя, ако това си мислите. Христо (синът й) много ми помага, дори поправя двигатели на колите. Момиченцето ми пък е щастливо да се конти с моите токчета и рокли, като избира най-лъскавите. Няма лошо, защото всяко малко момиче иска да е принцеса, а на моята малка дъщеря това й се случва. Тя е малка, но обича и да пее. Не иска да ми изпълни обаче “Хепи бър дей”. Абе, радват ме децата. Дъщеря ми е горда с мен. Докато Христо се биеше с операторите като малък. Още се помни как буташе камерите на Венета Райкова.

- Децата чуват ли какво се пише и говори за вас?

- Наскоро синът ми чу по телевизията, че спя с Ник и много се разсърди и започна да псува. Така че хората, които правят кариера на мой гръб, нека помислят как биха се чувствали техните деца, когато научат такива гнусни клюки за тях. За същата водеща се говори, че откакто е семейна, има цял списък с други мъже. Затова нека не се занимава с мен.

- Защо ви свързват с Ник Щайн?

- Не само с Ник, но с нито един мъж не може да ме свързват през последните 11 години, откакто съм омъжена.
Не съм била интимна нито с него, нито с някой друг. Не съм имала никакви любовници, гаджета и не съм изневерявала на мъжа си. Не смятам да се обяснявам, но с Ник сме приятели. Като дойде да прави репортажи за изборите, се видяхме, гостува ми, но нищо повече. Пък и аз не обичам да спя с никого, не искам да ми хъркат разни хора наоколо.

- Кои представи за вас на хората не са верни?

- Това, че непрекъснато имам любовници, но никой не ми вярва. Имам фриволно поведение и допълнено с общата представа, че фолк певиците са леки жени, аз попадам в този кюп. Хората не знаят, че не съм фотогенична. Смятам, че на живо съм много по-хубава.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 37| 12261 |21.10.2011 А. Слабаков: Сериалите ни са радиопиеси с картинки, не са ми интересни . 27| 8286 |21.10.2011 Ангел Джамбазки: Всички столични управници на прехода на прокурор! . 41| 17345 |21.10.2011 Димитър Куцаров: През 2014 г. идва крахът на България . 16| 10417 |20.10.2011 Кандидат-кметът на Враца Николай Иванов: В града има симбиоза между ГЕРБ и ДПС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads