Реклама / Ads
6| 10389 |30.06.2009 ИНТЕРВЮ

Силва, астролог: Хороскопът предсказва бъдещи събития чрез най-големите обекти във Вселената

.
Силва Дончева
Пророчеството е вид предсказание чрез ясновидство. Това е способност, която всеки човек притежава, стига да знае как да я отключи. Човешкото око и човешкото съзнание могат да проникват поне в още 11 сфери на проявление.
 

интервю на Ана Кочева

– Астрологията съществува от древността, хората винаги са проявявали любопитство към онова, “което им вещаят звездите”. До каква степен обаче са достоверни хороскопите и от какво зависи това?


– Всяка част от хороскопа е свързана с астрономически данни. За съжаление, около 90 % от астролозите са забравили, че има разлика между зодиакални съзвездия и зодиакални знаци и че само комбинацията между тях дава цялостна картина на космичните влияния. Зодиакалното съзвездие е съзвездието, на фона на което преминава в дадения момент Слънцето, а зодиакалният знак се определя от сезоните и зависи от наклона на земната ос и въртенето на Земята около Слънцето. Съзвездията не съвпадат със знаците или казано с други думи, ако сте родени на 21 март - пролетно равноденствие – това е ЗНАКЪТ на ОВЕН – започва сезонът пролет, определен от въртенето на Земята. В същото време обаче Слънцето се намира на фона на зодиакалното СЪЗВЕЗДИЕ РИБИ. И ако астрологът не се съобрази и с влиянието на РИБИ, той губи голяма част от информацията. Затова много хора, родени под знака на Овен не са негови типични представители Те реализират новаторските и лидерските си способности във фармацията, медицината, психологията, химията, морското дело, козметиката и хранително-вкусовата промишленост,т.е всичко онова, което е обект на влиянието на Риби. Родените инженери и военни между 21март и 21 април са необяснимо малко. А това би се случило преди повече от 2000 години, когато знак и съзвездие са съвпадали. Всъщност тези древни астрономически кодове са загубени и повечето астролози работят само със знаците и въобще не се интересуват на фона на кое съзвездие се намира Слънцето. Те живеят с астрологията и астрономията на Птолемей отпреди повече от 18 века и не искат да погледнат нагоре към звездите... Но навлязохме в кухнята на астрологията, която е абсолютно неизвестна.

– Мнозина твърдят, че изработването на добър хороскоп било чиста проба математика. При това положение не излиза ли, че всичко в жизнения ни път е ужасно предопределено, че едва ли не нямаме възможност за избор?

– Да, изработването на хороскоп е чиста математика, особено ако се вземат и чистите астрономически положения на Слънцето по Еклиптиката - Зодиак. Зодиакалният кръг или т.нар Кармичен, животински път е пътят, нашата съдба. Това е пътят към излизането от животинското състояние и постигането на съвършенството на истинския човек. Защото всъщност ние ще се прераждаме дотогава, докато не постигнем истинската си звездна същност. Неслучайно последното напътствие на Христос след “Обичай врага си, благославяйте ония, които ви проклинат, добро правете на ония, които ви мразят, и молете се за ония, които ви обиждат и гонят, за да бъдете синове на вашия Отец Небесен” е: “И тъй бъдете съвършени, както е съвършен Отеца Ваш Небесен.”, Матей гл.5. Изборът е наш!

– Има ли все пак неща, които са неотменими в житейския път, които не подлежат на интерпретация?

– Тълкуването на хороскопа е винаги интерпретация на човек и затова нещата никога не са абсолютни. Има обаче нива. Ако човекът е много напреднал в своето духовно развитие, то тогава дори лошите влияния са силно омекотени и обратно, ако човек живее чисто физически живот и животът му е повече подчинен на животниските страсти, нещата при същите аспекти са крайно драматични и дори смъртоносни. Може да прозвучи нравоучително, но това е окултно правило. А то гласи: “Ако човек се обърне към Бог със сърцето си, то това, което е написано, може да се отложи или отмени. И обратното е вярно, ако човек се отвърне от Доброто, то предопределеното щастие също може да се отложи и дори отмени. Защото само вярата и милосърдното сърце са пътят за излизане от Кармичния път. По тази причина и църквата отрича астрологията, защото тя създава усещането за неизбежност. Мисля обаче, че нещата трябва да се съчетават, защото самият Христос поставя началото на голяма астрологична година на Земята от 25.000 години, както дава правилата и началото за излизането от влиянието на Зодиака. Затова звездите трябва да се изучават, за да бъде пътят ни към тях по-лек и по-бърз.

– А каква роля играе асцендентът? Твърди се, че от някакъв момент нататък той е по–определящ в живота на човек.

– Асцендентът е зодиакалното съзвездие, което изгрява на изток в момента на раждането на човека. Той се определя изцяло от часа на раждане и създава системата на домове в хороскопа. Изчисляването му е напълно според астрономическите данни в момента. Асцендентът определя главно физическия живот на човека, това е моментът на въплътяването, на поемането на първия дъх. Тази система на домовете се разрушава в момента на смъртта. Душата обаче e свързана със звездното тяло на човека и е вечна. Затова влиянието на Слънцето е глобално и вечно. В този смисъл Асцендентът, който показва характерът, в този конкретен живот е по-силен след 21-та, 33 –та година. Тогава качествата на човека са вече проявени на физически план. Винаги обаче трябва да се помни, че това е само малка част от истинския човек. В този смисъл влиянието на Слънцето е винаги по-мащабно.

– Могат ли да се направят някакви зодиакални обобщения? Битува мнението, че лъвовете, напр., са напористи и еманципирани и това се отнася до всички представители на тази зодия, че раците са сензитивни и домошари. Можете ли да продължите тези обобщения за устойчиви характерни черти на отделните представители от зодиака.

– Обобщенията, които се правят са само на база на зодиакалните знаци, определени от земните сезони, а не от зодиакалните съзвездия. Всъщност обобщението е много по-сложно. Вече казахме, че лидерският характер на знака на Овен е съобразен с качествата на съзвездие Риби, където Слънцето всъщност се намира в началото на пролетта и където стои докъм 16 – 17 април. Тогава пък започва съединеното влияние на знака на Телец и преминаването на Слънцето през съзвездието на Овен. Време е да се раждат лидери в стопанската дейност, които не вземат крайни и бързи решения, а ги прекарват през призмата на устойчивия и упорит Телец. Това продължава от 17 април до 16 май. На практика съзвездията се сменят около 16-17-то число, а знаците около 21-23-то число на месеца. Става доста сложно, но това е истинската астрология. В един хороскоп се съчетават най-малко 48 фактора – 12съзвездия, 12 знака, 12 дома, 12 звездни тела. Още по-сложно става, когато започнат да се отчитат влиянията на ъглите между тях. А що се отнася до лъвовете, те са доста големи домошари, защото, когато в средата на лятото шества знакът на Лъва, зодиакалното съзвездие през което преминава Слънцето е Ракът, символизиращ дома. По същата причина Девите отдавна са загубили слугинската си природа и макар знакът в края на лятото да е Девата, съзвездието на фона на което се движи Слънцето по това време е Лъв. Затова Тодор Живков, роден на 7 септември управлява еднолично 35 години – кое му е слугинско, а Мадона, родена на 28 август няма нищо общо с Девата и е символ на отявлена сексуалност и лидерски подходи, подчинени изцяло на влиянието на съзвездието Лъв.

– Къде е всъщност тънката граница между хороскоп и пророчество?


– На практика разликата е само в различния подход за откриване на тенденциите в бъдещето. Резултатът накрая обаче трябва да е един и същ. Пророчеството е вид предсказание чрез ясновидство. Това е способност, която всеки човек притежава стига да знае как да я отключи. Човешкото око и човешкото съзнание могат да проникват поне в още 11 сфери на проявление. Сега виждаме много малка част от света наоколо и фокусирани в нея сме слепи за останалата. Някои хора обаче могат в неголяма степен да се докоснат до следващата сфера. Те именно могат да бъдат наречени пророци с всички условности и несъвършенства на това понятие.
Хороскопът е начин за предсказване на бъдещи събитие чрез движението на най-големите обекти във Вселената, които се счита, че са изградени по съвършен математически модел. От почти век и съвременната физика няма съмнение по този въпрос, още откакто Айнщайн каза “Господ не си играе на зарове”, т.е.няма нищо случайно във Всемира. И тъй като Вселената е единна и всичко е свързано с всичко, то каквото става Горе, се проявява и Долу. Или казано по друг начин ние се намираме в една глобална междугалактическа мрежа, където важи известния принцип, ако пеперуда размаха крила в Пекин, вали дъжд в Ню Йорк. А знанието за това не е човешко и е обект на други разсъждения.

– Вие се занимавате и с хомеопатия. Значи ли това, че нямате доверие на традиционната медицина и къде са предимствата на хомеопатията?


– Аз всъщност се занимавам с метод много близък до хомеопатията, използващ подобен принцип, но не и със същите средства. Чрез този метод на специално обработване на водата, която поема информационните характеристики на дадена болест се въздейства върху конкретното физическо и емоционално състояние на човека. Така той постепенно се възстановява. Методът е изключително ефективен и при много тежки състояния като последици от инсулт и тежки травми, както и при различни хронични състояния. Интересното при него, че той не точно лечебен, а е начин на живот, който всеки може да се научи да прилага сам и така да се лекува, да се предпазва и да отлага във времето някои тежки хронични заболявания. А при настъпването на такива това е ефикасен метод за качественото им подобрение, а при по-млади хора и за излекуването им.
Що се отнася до съвременната медицина тя е изключително достижение на човешкия ум в областта на хирургията, диагностиката, класифицирането на заболяванията и високите технологии. Обикновената, лекарствена медицина обаче е пълен провал и е направо вредна. Тя не лекува, а подтиска симптоматиката, блокира естествените сили на организма и постепенно допълнително го изтощава. Алопатичната медицина единствено поддържа тежките хронични заболявания срещу много пари и лекарства и на практика не дарява качество на живот. Така ние сме изправени пред стотици хиляди хронично болни, които се поддържат полуживи и полугодни и с лошо психическо състояние, което изчерпва ресурса на обществото, а и на самите лекари.
Аз лично имам фрапиращи случаи в подкрепа на горното. Може би най-показателен е случаят с Николай Банков от Граф Игнатиево, който който бе в кома от 11 юли 2008г. Случаят нашумя покрай кампанията на медиите “Събуди се”. Когато отидох при Ники той беше в 100 дневна кома с усложнения от бронхопневмония. Лечението започна на 18 октомври. Нямаше никаква рехабилитация, защото родителите нямаха пари. Парите се събраха много по-късно – към февруари 2009г. Николай обаче се събуди още на 17 ноември 2008г. единствено и само с този нов метод. Силни положителни промени и реакции към това лечение имат и други хора в подобно тежко състояние. Но истината е, че когато методите на енергийно и информационно въздействие върху много дълбоки структури на човешката същност се приложат не след месеци или след години от пораженията, то те наистина дават истински шанс за пълноценен живот. В тези случаи реанимацията, която се прилага е животоспасяваща и изключително ценна, но последващото лечение е доста непълноценно, обричащо пациентът на продължителна вегетация.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 6443 |28.06.2009 Волен Сидеров: Не съм маниак . 5| 6873 |27.06.2009 З. Карабашлиев: Не харесвам мрънкащите хора . 19| 11064 |25.06.2009 Златко Баретата от ареста: Наркоман и двама с присъди крепят обвинението срещу мен . 2| 8176 |24.06.2009 Тихомир Тошев: Внимавайте с ипотеките, иззетите имоти на длъжници растат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads