Реклама / Ads
101| 11240 |03.07.2014 ИНТЕРВЮ

Соня Колтуклиева: Призовавам всяка медия да каже кой политик подкрепя

.
Призовавам всяка медия да каже кой политик подкрепя. Това заяви пред Фрог нюз журналистката Соня Колтуклиева. Тя е категорична, че с оставането си през всеки изминал ден правителството създава минно поле за държавата и следващите, които ще управлявляват. Ето какво още каза тя:
 

 

-Г-жо Колтуклиева, как оценявата днешното решение на ГЕРБ да напуснат парламента?

 

-ГЕРБ постъпи по възможно най-правилния начин. Защото май хората не разбраха, че ДПС са ни подготвили един много лицемерен и подъл вариант. Както знаете в неделя на срещата при президента политическите сили се разбраха да има извънредни парламентарни избори на 5 октомври. Нищо, обаче не беше казано за оставката на правителството. И това е много голяма уловка, тъй като ако попитате конституционните съдии, ще ви обяснят, че служебното правителство се създава два месеца преди датата на изборите, но при условие, че действащият кабинет е подал оставка. Орешарски и компания се канят да управляват до изборите и след изборите дори,докатко се гласува новият кабинет. Защото в конституцията не е указано изрично, че след като има дата за изборите, правителството подава оставка и президентът назначава служебен кабинет. Тоест,Ахмед Доган и компания искат да продължат с разграбването, с далаверите и скандалните назначения, колкото се може по-дълго. Всеки е печалба за тях и загуба за България. Надявам се опозицията да разгадае тези ходове и да реагира адекватно!

 

-Много хора се пипат дали сме стигнали дъното?

 

-Не смятам така. Нито икономически,нито финанасово сме на ръба, но наистина всеки ден от сегашното управление поставя не просто бомба със закъснител, а цяло минно поле пред следващото управленние.

 

-Не ви ли притесняват думите на Мая Манолова, че защитавате Бойко Борисов и прокарвате политиката на партията му?

 

- Импресариото на Станишев Мая Манолова,а.к.а.сестра Галева, не ме притеснява. Още преди няколко седмици заявих по телевизията, че подкрепям Бойко Борисов и ГЕРБ. Бойко Борисов ми е приятел, но не ми е работодател. Така, че аз продължавам да бъда толкова свободна, независима и коректна журналистка, колкото досега. Освен това - нека да го кажа за първи път пред вас. Ще призова колегите ми да бъдат порядъчни и открити пред аудиторията си преди тези избори, които няма да приличат на нито едни избори досега.  Те със сигурност ще бъдат най-ожесточените и най-решителните за демокрацията в страната.Нека всеки журналист да изясни коя политическа сила  и политически лидер подкрепя и защо. Ако някой подскочи и каже, че това не е демократично, веднага ще ви дам следния пример. Ден преди кметските избори в Лондон най-големият безплатен вестник в Европа  London Evening Standard излезе на първа страница с огромно заглавие: „Ние подкрепяме Борис Джонсън”. И бяха изредени 15 точки от неговата програма, които редакцията подкрепя - с уговорката, че ако до една година той не спази обещанията си -те ще свалят общественото си доверие към него. Аз смятам, че така е коректно. Защото всички предизборни договорки между медиите и политическите партии, без да се посочва изрично, че това е партийна пропаганда (платено съобщение) въвеждат в заблуждение хората. За това да си кажат известните журналисти и влиятелните медии с кого са , защо и как го подкреят. Само така ще могат да носят отговорност за това пред чмитателите и зрителите си.

 

-Напоследък от червената централа твърдят, че ГЕРБ са влезли в задкулисни договорки с ДПС.  Вие забелязвате ли подобни индикации?

 

-БСП говорят това, защото така им изнася. БСПарите съчиняват лъжи и хвърят димки, защото БСП е в клинична смърт. Това е партия със затихващи функции. Даже не партия , а императорски двор, в който Сергей Станишев се чувства като владетел за вечни времена. Провал след провал на техните управления. Отново се опитват да прехвърлят проблема от болната глава на здравата.Какво основание даде ГЕРБ, че ще се коалира с ДПС!?  Едиствен пункт, по който те коректно се разбраха беше да се приеме закон срещи давността за престъпленията на комунистическия режим. Догодина изтича давността на всички престъпления, свързани с възродителния процес. Е,това е единстевената точка, по която те са показали взаимодействие. Как да не го направят? Електоратите на ГЕРБ и ДПС очакват от своите партии точно това. Другото са измишльотини на Мая Манолова между две посещения във фризьорския салон.

 

-След ожесточения конфликт между Делян Пеевски и и Цветан Василев хората много трудно могат да се ориентират накъде ще поеме евродепутатът и лидер на „България без цензура” Николай Бареков. Може ли на този етап  това да се предположи?

 

-  АнаБолният мистификатор Бареков е тотално объркан,зашото не знае на кой господар служи. Предаде Цветан Василев, върна се към Делян Пеевски, но още не  е приет напълно от Ахмед Доган. Заради това се чуди какаво да говори. На закуска забрявя какво е казал на вечеря. Бареков е с имунитет като евродепутат и може да ръси безнаказано компромати, обиди, клевети към който си поиска. Това го превръща в брутален политкомисар . Днес в ефира на ТВ 7 апелирах моите приятели от фейсбук да ме подкрепят да поискаме от прокуратурата  Бареков да бъде поставен под запрещение. Защото той е вреден за обществото и за себе си. Правя го от жалост към Николай Бареков

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 9616 |02.07.2014 А. Ковачев: В следващите 5 г. EС няма да има готовност за ново разширение . 5| 9921 |01.07.2014 Веселин Вучков: МВР се превръща в лошо копие на ДАНС . 29| 7962 |30.06.2014 Венци Чикагото: Ще продължа да разобличавам корупцията . 86| 15912 |26.06.2014 К. Костадинов: Само революция ще ни измъкне от ямата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads