Реклама / Ads
11| 19953 |04.02.2020 ИНТЕРВЮ

Стоян Тончев пред Фрог: Никой няма да търпи държава в ЕС, в която мафията е взела тотален превес

.
Стоян Тончев
Никой няма да търпи държава в ЕС, в която мафията е взела тотален превес. Това каза журналистът Стоян Тончев пред Фрог нюз. Той уточни, че снощи е бил направен опит да бъде убит. Ето и разказа му за случващото се у нас:
 

Стоян, тази сутрин американският посланик Херо Мустафа заяви, че до дни ще бъде обявено името на българин, който ще има забрана за влизане  в САЩ заради корупция. Изненада ли те тази новина?

 

Информацията с която разполагат Съединените щати за наши политици и олигарси е напълно достатъчна, за да се предприемат спрямо тях подобни действия. Списъкът е много голям. Има дори хора от правителството, които също са вкарани в корупция. Промените започват. Никой не може да търпи държава в ЕС, в която мафията е взела тотален превес.  Ние имаме мафия, а не държава. 






Премиерът Бойко Борисов сякаш се направи на разсеян за думите на Херо Мустафа. Как си го обясняваш подобно поведение?

 

Не съм на това мнение. Видях, че г-н Борисов е много притеснен, наясно е с всичко, което се случва. Знае също така, че снощи имаше опит да бъда убит. Искам ясно да заявя, че в демократичните държави и общества хората, които са с разум и интелект и живеят според законите,  не могат да бъдат убити. Аз не се страхувам за живота си. В момента в Поморие специално са пратени хора с цел да бъда убит. Сред тях има и джихадист от германски произход, но с български паспорт. Нещата са много сериозни. Бях вече в полицията и дадох показания. Информацията ми бе потвърдена. 


Какво точно се случи снощи?


Следяха ме и имаше опити за нападение.  Има служби извън България, които разполагат с цялата информация. Затова ще спра до тук по темата. 

 

Как ще коментираш решението на президента Румен Радев да свали доверието си от правителството? 

 

Категорично подкрепям действията на президента. Това е най-трезвата и реална позиция, която някой е заемал в момента в  нашата държава. За съжаление в жълтия сайт “Афера. бг” на Веселина Томова, държа да ба бъда цитиран точно, публикува проза, смесена с голяма доза фентъзи. 

 

Моля те да поясниш какво имаш предвид! 


Ще ви кажа-не отговарят на истината твърденията, че главният прокурор Иван Гешев е активиран от САЩ, за да действа срещу натовския генерал  Румен Радев. И не е вярно, че съпругата на президента -Десислава Радева е служител на чужда служба. Държа да подчертая, че Веселина Томова е много добра в книгите си, тя пише прекрасна проза. Чел съм и стиховете й, бяхме близки приятели. 






Очакваш ли, че ще последва нова порция  атаки към президента след позицията му от днес? Дори се коментира , че ще последва нова порция СРС-та. 


Това ще е най-грешният ход на премиера, ако някой тръгне срещу държавния глава. Президентът Румен Радев  се ползва с авторитет от всички държави и с огромна вътрешна подкрепа. В България ще има въздух, който ни бе отнет. Ще се диша.

 

Интервю на Катя Илиева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 16541 |16.01.2020 Евродепутатът Рамона Стругариу пред Фрог: Отговорите на Иван Гешев в ЕП бяха неясни, субективни и срамни . 34| 23455 |08.01.2020 Ивета Чернева пред Фрог: Ще наблюдаваме серия от хирургически удари и от Иран, и от САЩ по света . 11| 27032 |10.12.2019 Стоян Тончев: В Саудитска Арабия е арестуван човек от фирмата, която изгражда българската част на „Турски поток“ . 14| 45798 |05.12.2019 Владимир Береану: Представянето на Иван Гешев в Брюксел беше тотален и много смешен PR крах

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads