Реклама / Ads
5| 8470 |22.06.2020 ИНТЕРВЮ

Стоян Тончев пред Фрог: Прокуратурата иска да ме изкара или луд, или обвиняем. Целта е да ме орезилят

.
Стоян Тончев
Прокуратурата иска да ме изкара или луд или обвиняем. Целта е да ме орезилят. Това каза пред Фрог нюз журналистът от „Либерта. бг“ Стоян Тончев след като беше привикан в полицията. Ето какво обясни той пред екипа ни:
 

Стоян, днес беше извикан в полицията по досъдебно производство за хулиганство. Какво се случи?

Става дума за гнусна ченгеджийска поръчка на симеоновската каскетна школа. Това, което се случва срещу мен цели само едно -да бъда дисциплиниран и да внимавам какво пиша.

 

 Къде точно беше привикан?

В РПУ-Поморие. Бях с адвокат при разследващ полицай. Той каза, че делото е много объркано и не знае как да зададе въпросите си. Най-интересното е, че в цялата папка не се съдържа рапорт от полицай, че бях гонен и заплашван пред дома ми от непознато за мен лице.  Това доказва, че става въпрос за държавна поръчка. Държавата не си е свършила работата по моите сигнали от началото на тази година.

 

 Допускаш ли, че може да се опитват да те изкарат или луд или обвиняем? Сакаш, за да те вкарат в ситуация без изход.  

Хипотезите са две. За тях е много удобно да съм луд, за да не ми вярват хората. Другата хипотеза е, че искат да ме държат под напрежение, да ме сплашат, да ми се повдигне обвинение. И да бъде орезилен.

 

Днес повдигнаха ли ти обвинение?

Не, защото прокуратурата е възложила да ми бъде извършена комплексна съдебно-психиатрична експертиза. Едва след това ще се реши как да се действа. Днес просто бях разпитан по досъдебно производство.

 

Страхуваш ли се за живота си?

В момента не се страхувам. Но като всеки разумен човек си имам едно наум както всички хора, които имат трибуна. Промених си начина на живот и не мога да имам тази свобода, която имам. Не спирам да пиша истината за това престъпно управление, компрометирано пред цяла Европа и света. Ще продължа да го правя.

 

 

След като излезе от полицията Стоян Тончев написа следният пост във Фейсбук:

 

Благодаря на всички за моралната подкрепа!
Както споделих в предходния си пост - спусната е държавна поръчка да бъда "дисциплиниран" чрез институционална репресия.
Срещу мен има писани доноси от деца, на 13 г. и 14 г. , чиято майка е адвокат. Бил съм ги заплашвал от терасата на апартамента ми. Има и такива родители, да!
Образувано е досъдебно проидводство. Назначена ми е от прокуратурата комплексна Съдебно-психиатрична експертиза, за да бъде установено дали съм психически здрав, за да ми бъде повдигнато обвинение за хулиганство.
Гнусно ченгеджийско мероприятие на Симеоновската каскетна школа!
Най-интересното е, че в рапортите на полицаите, които уж трябваше да ме охраняват през месец февруари на 2020 г., след като подадох сигнал на 112, не присъства нападението срещу мен. Никъде не е записано, че съм бил гонен и заплашван около колите на блока, в който живея, от непознато за мен лице. И това е обяснимо - дежурният полицай стоя със скръстени ръце, все едно му е зададена команда: "Каквото и да се случи - не реагирай!". И той, съответно, не реагира. Но има и други свидетели на грозната поръчка, освен мен, като потърпевш, и бездействащото длъжностното лице - полицай от РПУ-Поморие.
Няма да оставя нещата така! Очаквайте ме в сряда в "Честно казано с Люба Кулезич"! Ще гостуваме в предаването на Люба Кулезич по тв "Евроком" с бившия съдия и прокурор Румяна Ченалова.

 

Прави впечатление, че считаните за опозиционни на властта медии, претендиращи за обективност и честност,  не отразиха поредния натиск срещу журналист, който е известен с това, че  свободно изразява позициите си.  




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 66| 27433 |19.06.2020 Методи Андреев: Борисов е бил на косъм да хвърли оставка, октомври може да има предсрочни избори . 3| 8548 |19.06.2020 Д-р Станимир Хасърджиев пред Фрог: Кризата не е COVID-19, а другаде и Националната педиатрия е част от решението . 41| 31487 |18.06.2020 Владо Береану пред Фрог: Снимките и записът показват същността на Борисов. Това руши държавността ни . 42| 27180 |18.06.2020 Д-р Цветеслава Гълъбова пред Фрог: Креватно-вагинално е нивото на политиката в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads