Реклама / Ads
3| 7118 |13.11.2018 ИНТЕРВЮ

Страхил Ангелов: ГЕРБ застрашава съществуването на нацията

.
Страхил Ангелов Източник: БГНЕС
Партията на Борисов управлява държавата от 10 години и се намира в трагично състояние. Тя не може да удовлетвори чисто битовите потребности на хората. Те много трудно живеят, така че протестите ще продължат. Това заяви в интервю за Фрогнюз Страхил Ангелов, народен представител от БСП от 42-тото НС.
 

Цветан Цветанов обяви днес, че БСП и Румен Радев стоят в основата на протестите. Споделяте ли неговото виждане?  

 

Корнелия Нинова не е в състояние организационно да подготви хората за протести. Румен Радев пък не желае предсрочни избори. Не разбирам защо Цветан Цветанов твърди това.

 

Партията на Борисов управлява държавата от 10 години и се намира в трагично състояние. Тя не може да удовлетвори чисто битовите потребности на хората. Те много трудно живеят, така че протестите ще продължат.

 

Повтаря ли се сценарият с протестите от 2013 г.?

 

Резултатът от протестите през 2013 г. може би ще се повтори. Преди 2 седмици един вицепремиер направи изключително арогантно изявление за майките на деца с увреждания. Тези жени не искаха кой знае какво. Каква е тази власт, която не може да удовлетвори исканията на майките?! ГЕРБ вместо да помислят за техните деца, позволиха на един примитивен и с ниска политическа грамотност човек, да направи подобно изявление. Корнелия Нинова няма да успее да го принуди да напусне управлението. За нея е добре в БСП да се говори, че натиска властта, но всъщност не го прави. Що се отнася за Румен Радев, смятам, че ролята му е надценена.

 

Анализатори твърдят, че президентът подготвя почвата за превръщането на България в президентска република?

 

Изказванията са тенденциозни. Най-вероятно тези анализатори са посъветвани да плашат народа с президентска република. Хората имат нужда от промяна, но за нея Румен Радев не е готов. Промяна трябва да има, ако искаме да съществуваме. Нашият живот е застрашен. Ние сме с най-застаряващата нация в света. Не знам дали управляващите осъзнават това.

 

Те са възложили на БАН да търсят решение на демографската криза.

 

За решаване на демографските проблеми трябват пари, а държавата не разполага с тях.

 

Откъде тогава идва самочувствието на управляващите, че Бюджет 2019 г. е социален и добър?

 

Откакто България е във валутен борд, не можем да имаме кой знае колко по-различен бюджет от този на управляващите. Бюджетната рамка е спусната, България е колония, тя не разполага с парите си. Правителството е колониална администрация, всеки ни се бърка.

 

Интервю на Даниела Николова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 11074 |06.11.2018 Людмил Рангелов: Чувал съм за ценоразпис в съдебната система и това ме отчайва . 7| 7129 |23.10.2018 Страхил Делийски: Кабинетът „Борисов 3” е основан на връзката власт – бизнес . 12| 40859 |10.10.2018 Костадин Костадинов: Брутална далавера за 43 млн. във Варна, ”гениална” схема на Пеевски, Гергов и ГЕРБ . 1| 7010 |03.07.2018 Страхил П. Делийски: Събира се напрежение като китайска капка, не се знае как ще избие…

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads