Реклама / Ads
11| 10713 |21.08.2014 ИНТЕРВЮ

Цв. Кънчев пред Фрог: Ревльовци в БСП изкривяват демокрацията

.
Лидерът на ЕВРОРОМА Цветелин Кънчев коментира пред Фрог нюз, че не се бори за първите места в листите на „БСП – лява България”. Той одобрява разширяването на коалицията с още леви партии. По думите му промяната в БСП вече започвала да се усеща.
 

 

- Г-н Кънчев, членове на ЕВРОРОМА ще бъдат ли сред първите в изборните листи?

 

- За нас е важно не толкова да сме на първо място в листите, колкото коалиция „БСП – лява България” да спечели достатъчно депутатски места, чрез които да бъде безспорен фактор в следващото управление на страната.

 

- Вчера Илия Илия от ДРОМ обяви, че няма да участва в коалицията заради вас.

 

- А защо трябва да коментирам партия ДРОМ при положение, че тя няма нито един общински съветник на последните местни избори, а нашите са много. И защо Илия Илиев толкова много се моли на разни кадри от БСП, за да бъде вкаран в листите. Постоянно натиска. И сега ако е получил отказ, той казва, че не може да подкрепи БСП заради мен?! Това е като лисицата и гроздето, че е било кисело. Той за пореден път се опита да влезне в коалицията и получи отказ.  

 

-Според вас в БСП има ли промяна, за която всички ратуват?

 

-Има свеж полъх и то не защото по времето на Станишев не се е работило както трябва. В БСП като най-демократичната партия в България, в много от случаите тази демокрация се обръща в слободия. Получава се говорене като онзи трънчанин, който казва: „Я сакам да си намеря работа само да намирам маану”. Точно за това тези, които много говорят, няма какво да говорят в момента. Има една група вечни кандидати, вечни ревльовци, но тази партия е създадена от бойци, а не от ревльовци.

 

- Кои са ревльовците?

 

- Да не ги изреждам, те са 5-6 човека.

 

- Как ще коментирате, че Вигенин е водач на листа в Благоевград при положение, че получи само 2 гласа.

- Това е вътрешнопартийна работа, затова се въздържам от коментар.

 

- Приветствате ли новите партньори на БСП?

 

- Хубаво е, че започна един процес на консолидация на лявоцентристкото пространство. Няма значение толкова кой какво може да допринесе, важното да не пречи. Имам предвид от новите партии.

 

- Да се върнем към ромите. Какво ще направите те да бъдат интегрирани?

 

- Ромското население не трябва да се разглежда отделно. Трябва да говорим за българските граждани, които живеят под ръба на социалния минимум. Да припомня, че аз предложих средствата, които предстои да дойдат от ЕС, предназначени за интеграция на ромското малцинство. Предложих тези средства да бъдат преразпределени не за ромите, а за всички български граждани, които живеят под ръба на социалния минимум. С тази идея си спечелих много врагове.  

 

- А защо?!

 

- Навлякох си гнева на ромски фондации, които сме дали на главния прокурор. Те са над 20. Имаше разследване, но още не знам докъде е стигнало то. Ромските фондации си бяха направили предварително сметките кой колко ще открадне и ние объркахме плановете им. Да припомня и какъв компромат извадиха срещу мен: обявиха ме за българин. Смятам, че в България не е компромат да бъдеш българин.

 

Даниела Николова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 11432 |23.07.2014 Ангел Антонов потвърди пред Фрог, че два пъти е предлагана охрана на Пеевски . 63| 17740 |24.06.2014 Адв. Симеонов пред Фрог: Цацаров е давал указания в скандала с Пеевски . 134| 39191 |02.12.2013 К. Янков: От строеж на ядрена централа печелим 100 г. напред . 30| 15559 |21.10.2013 Кр. Райдовски: Политика пред кулисите няма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads