Реклама / Ads
29| 7937 |30.06.2014 ИНТЕРВЮ

Венци Чикагото: Ще продължа да разобличавам корупцията

.
Източник: briag ruse
Ще продължа публично да разобличавам корупцията. Това заяви пред Фрог нюз Венцислав Ангелов-Чикагото от Русе, който преди три дни публично беше арестуван за атаки към банковата система.
 

 

 

-Г-н Ангелов, как успяхте да се измъкнете от ареста без да ви повдигнат обвинение?


-Подписах протокол за това, че няма да разпространявам информация свързана с банковата система. Това, което бях качил в интернет за валутния борд през сървър в Южен Ливан ще си остане и няма да бъде махнато. Предупреждението е оттук насетне да не публикувам подобна информация.

 

-Да не би да се уплашихте?


-Не, напротив, аз ще продължа да разобличавам корупционните практики и в бъдеще. Няма да са се спра до тук, защото цялата държава е прогнила на всички нива. От това най-много страда обикновения българин.

 

-Изненадахте ли се, когато на вратата ви се появиха служители от ДАНС и ви арестуваха?


-Не, предварително знаех, че това ще се случи. Съжалявам, че по-рано не публикувах инфорацията, в която се съдържа точен анализ как умишлено се клати борда и кой има интерес от това. Наложи се по-късно да го направя, защото изчаках Бойко Борисов да си дойде от чужбина. Още като го качих получих трол от службите, в който се казваше, че съм урод и че ме издирват от МВР. Тогава разбрах, че ще дойдат за мен.

 

-Какво се случи докато бяхте в ареста?


-Щом ме задържаха ме разпитваха до 23 часа на същия ден. Направих точен анализ на ситуацията. След това решиха в 24 часа да ме пуснат, но от София им казаха да ме държат зад решетките до следващия ден. Натискът към мен беше не само заради писанията за валутния борд, но и за това, че открито заявих, че се намираме под контрола на израелските банкери. В тази връзка намесих и организацията „Хизбула”.

 

Точно за това директорът на Европол лично е настоял да бъда задържан. Преспах в 1-во районно.  В неделя ме разпитваха пак някъде от обяд до към 16 часа, след което ме освободиха.

 

-Не влизате ли в теорията за голямата конспирация? Може би нещата изглеждат по-прости отколкото ги описвате?


- Не, разбира се. Атаката към мен е и заради учредяването на народната партия „Промяна”. Тя ще се занимава с обикновения човечец. Всъщност като ме задържаха ме попитаха от кой взимам пари и коя партия стои зад мен. Казах им, че съм сам. Ние в партията ще разчитаме на финансиране от есемеси. Искам да напишете, че аз съм единствения човек в България, който признава, че е участвал във възродителния процес. Бах пряк участник на събитията в Дулово, от където тръгна всичко. След това 360 хиляди българо-мохамедани напуснаха страната заради безобразията, които извършихме. Срамувам се от това, което се случи тогава. И с ръка на сърцето го казвам.   

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 12789 |27.12.2012 Е. Хърсев: Икономически 2012 г. беше лазене по дъното, през 2013 продължаваме . 36| 13918 |30.11.2011 Венцислав Стефанов: Пълна глупост е, че сме купували длъжност на Бойко! . 12| 11863 |09.09.2011 Венци Стефанов: 1/2 национален отбор е пълен ташак . 7| 8145 |09.01.2008 Кольо Парамов: Румен Петков продължава да толерира олигарсите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads