Реклама / Ads
41| 21724 |24.09.2020 ИНТЕРВЮ

Владо Береану пред Фрог: Борисов се страхува от разследване и затвор. Теориите му са абсурдни

.
Владо Береану
Борисов започна да губи контрол с тези глупости, които говори. Всичко ще измисли и все повече неща ще си измисля, защото проблемът му е ясен. Реално сегашните протести и изобщо ситуацията започва да става сериозна за него. Действията му вече ясно показват, че той се страхува реално да не бъде разследван, да не бъдат доказвани негови престъпления и да влезе в затвора. Обясненията на Борисов подсказват, че всички тези записи, снимки и целия този материал, който излезе, са истински. Теориите му вече са в сферата на абсурда.
 

Това каза пред Фрог Нюз журналистът и анализатор Владимир Береану, който коментира последните твърдения на премие Бойко Борисов, че президентът Радев го е "сготвил" с "една прекрасна госпожа". Ето целия му анализ на думите на министър-председателя.

 

Колкото и да е странно, всички тези изказвания все повече увеличават подозренията спрямо Борисов и започват да доказват, че самите записи и снимки са достоверни. Т.е. че са достоверни и показват реалната действителност. И тук вече стигаме до фантазията на Борисов, който има този начин на мислене – за интриги. Като проверим миналото му, за което е напълно известно, че е бил свързан с най-различни незаконни групи, с хора, които се занимават с незаконна дейност. Той самият има минало, което да го подготви за подобни интриги. Второ той контролира тайните ни служби, контролира тези институции, които се занимават с такива неща. Очевидно той е подготвен да изготви някаква интрига.

 

Забелязва се, когато той говори за записите с него, говори за записа с президента. Този запис с президента е очевидно подготвен, подслушвали са го. Кой може да го организира това – естествено премиера и естествено с главния ни прокурор. Очевидно е, че има доста сериозно подслушване на президента и накрая са открили един запис, в който да се каже, че има нещо съмнително. Първо, че нищо не е доказано и второ, извинявай но, великото престъпление на Радев е, че когато е бил шеф на военно въздушните си сили, е уредил любимата си на някаква работа. Това да го кажеш в България, където уреждането на работа е знаем какво. Това е смешно. Освен това, от записа на Радев не излиза това, което твърди Борисов.

 

 Записите с Борисов доказват едни много сериозни неща. Очевидно той донякъде признава, че  става дума за жена, която е била близка до него. Тезата му, че Радев щом е влязъл президентството веднага е започнал да подготвя някаква страшна акция срещу Борисов – първо е намерил жена, която да се хареса на премиера, значи му познава вкусовете; второ е уредил да му бъде близка и тази жена се е занимавала да снима и т.н. и т.н. Всъщност много по нормална е тезата, че близка до Борисов жена, която е била обидена от самия Борисов, т.е. отхвърлена и поради тази причина е направила всички тези снимки и записи.

 

Вече наистина има защо да се разследва всичко това. Има жена, която може да каже за какво става въпрос. Би могло да се разследва от прокуратура, каква е, какво е било, разпитана ли е тя.

 

Другия аргумент на Борисов е че тези пари и кюлчета злато не са били там. Кой държи в нощното си шкафче подобни неща? Доказателство е, че всички новозабогатели хора, които са забогатели незаконно много обичат две неща – вкъщи да имат резултат от дейността си – пачки пари. Да си припомним за Ел Чапо, който довеждаше нещата до абсурд, имаше цяла стая пълна с пачки с пари, държеше ги в апартамента си. Другото задължително нещо е оръжие. Трябва да има оръжие. Тези хора обичат точно тези две неща. Така че всичките обяснения на Борисов доказват, че записите и снимките са истински. Но най-важното – вече е ясно, че ако прокуратурата действаше нормално, ако праоохранителните ни органи, полицията, действаха нормално, отдавна щеше да има такова разследване, тази жена да е разпитана, да има резултати, да се докаже дали са верни или не тези неща. Това е важното, което трябва да се направи, но то не се прави, а се хвърлят някакви обвинения към президента, които звучат смешно.

 

Ако разгледаме, ей така като обикновени хора, кой е склонен от двамата на подобни конспирации, естествено, че по-склонен е нашия премиер, който е бил обвързан с незаконни структури, познава ги, работил е в МВР и познава всички тези похвати. От другата страна е един добър пилот, бил е шеф на Военно въздушните сили, генерал, на който всички тези машинации и манипулации са доста чужди. Много по-невероятно и извън неговия манталитет е да се занимава, още повече да организира подобни тайни акции, да намира любима за Борисов, която да я внедри, която да снима всичко това.

 

Изобщо самият въпрос на Борисов: „Кой държи пари по този начин?“ – ами той държи парите си така. Нормално е, когато те охранява НСО, да си сигурен, че всичко което имаш никой няма да го пипне, независимо дали го държиш в каса или не. Той очевидно просто обича да си има до леглото пари, злато. Естествено с тези неща може да впечатли някоя дама, която разбира се, че ще се впечатли, когато нейния партньор има толкова много средства. На някои дами това им харесва. Нещата са много по естествени от едната страна и звучат абсурдно от другата страна, президента да организира подобни схеми.

 

Борисов вече осезаемо се страхува от разследване на неговата дейност в момента, в който загуби властта. Това вече е възможно. Нещо, което в миналото му се струваше невъзможно. Досега никой не се беше концентрирал върху незаконните действия, които той лично предполагаемо е извършвал. Неговият аргумент преди беше: „Ако стане нещо, аз веднага подавам оставка и отговарям за действията си.“ Във всички предишни случаи той с лекота можеше да прецени, че като напусне поста ще се върне след избори. Протестите бяха други, бяха икономически или за цените на тока. Преди и социолозите подсказваха връщането му, всички го предсказваха, защото той беше в много добра позиция. В момента той не може да си  позволи да подаде оставка, защото протестите са вече очевидно насочени срещу неговите незаконни действия.

 

Ако Борисов изпусне властта, вече няма просто да я загуби, а очевидно едно следващо управление ще се чувства задължено да разследва тези дейности. Него вече го е страх за самия себе си. Това води и до тези абсурдни увъртания, това болезнено самоизтъкване, което вече наистина му носи негативи. Не може - "той стори, той прави, живота ни е розов, виж какво направихме, как много работя, да дойде „Дискавъри“ да ми снима страхотните мостове…“. Все едно България е първата държава измислила самото понятие „мост“.

 

Коментара записа Диана Йонкова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 46| 46767 |21.09.2020 Осман Октай пред Фрог: Задкулисието ще дръпне чергата на Борисов, трябват му милиардите от заема и Брюксел . 66| 52997 |18.09.2020 Атанас Атанасов пред Фрог: Публикацията в “Шпигел” е разстрел. ”Отряза” ли Меркел главата на Бойко Борисов?! . 20| 15550 |17.09.2020 Евродепутатът Клеър Дейли пред Фрог: Управляващите се надяват да продължат нагло да отричат случващото се в България . 11| 12601 |09.09.2020 След 30 дни гладна стачка - Димитър Василев пред Фрог: На тази земя има непоколебими хора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads