Реклама / Ads
50| 10547 |02.11.2011 ИНТЕРВЮ

Волен Сидеров: Борисов трябва да подаде оставка

.
С кънчовци и райчевци кабинетът ще се справи лесно, но как ще обясни беднотията на българите, пита реторично лидерът на „Атака”.
 

интервю на Васил Василев

- Г-н Сидеров, как си обяснявате тоталната победа на ГЕРБ на тези избори?


- На манипулации и подправяне на протоколите. Още от 2007 г., когато ГЕРБ не са били на власт, манипулираха изборите (Сидеров показва подправен протокол, в който цифрите се разминават с оригинала – б.а.) Тогава всичко е било в рамките на София, а сега мащабът е много по-голям, защото става дума за подобна практика в цялата държава. Затова моето предложение за ръчно преброяване на бюлетините пред журналисти и наблюдатели е резонно. Почти 100% от протоколите са сбъркани или подправени в крачка. След преброяването на гласовете ще се установи, че изборите в София са невалидни и трябва да бъдат касирани. От там следва, че вотът трябва да се касира в цялата страна.

- Ще промени ли преброяването политическата карта?

- Да, разбира се, всичко оттам нататък зависи от съда. Длъжни сме да търсим отговорност за всички нарушения. Не можем да си затваряме очите пред едно подобно престъпление. В противен случай означава, че не живеем в демокрация, а в някаква игра на държава. Искат да ни внушат, че каквото и да направим, усилията ни винаги ще бъдат напразни. През 2013 г. пак така ли ще се правят избори? Ако бъдат организирани и манипулирани по този начин, то по-добре да ги няма, да закрием партиите и парламента. Нелегитимно избраният президент е равен на човек, който прави военен преврат. Ако група протестиращи отидат с гражданина Х на „Дондуков” 2, то те ще имат същото основание, както и манипулирано избраният президент да направят своята кандидатура държавен глава. Аз не мога да призная Росен Плевнелиев като президент. Бойко Борисов излъга в изборната нощ, като каза, че дори „Атака” са го поздравили. Категорично ви заявявам, че такова нещо не е имало. Не съм се обаждал нито аз, нито който и да е от „Атака”, за да поздравява Борисов за каквото и да е. Подобни изказвания говорят за спекулативно мислене.

- Каква е спекулацията, която се върти в главата на премиера?

- Бойко Борисов използва една лъжа, за да си нагласи своя удобен филм. В стремежа си да покаже, че той е по-силният в двуполюсния измислен модел, реши на мой гръб да атакува Станишев, който не пожела да го поздрави. Какво гарантира, че няма да използва още лъжи, за да си нагласява нещата така, както на него са му удобни.

- Изгорени ли са всички мостове между "Атака" и ГЕРБ?

- Ние даваме шанс на ГЕРБ на няколко пъти. Мисля, че бяхме достатъчно коректни към тях. „Атака” беше коректив на ГЕРБ, показвахме им къде грешат, но те не искаха да ни чуят. Те подходиха към нас без уважение и без колегиално отношение. В парламента ГЕРБ шикалкавеше. Тяхна задача беше да приемат един ясен изборен закон, който да прекрати всички престъпни практики. Не го направиха. Поискахме да разгледат закона за лихвите, който аз внесох в парламента. Той ще бъде полезен за страшно много фирми. Новините на турски по БНТ – елементарно! Ние няма да продължим с подкрепата към ГЕРБ, защото те се отнесоха високомерно и подло към „Атака”. Бойко Борисов намери време да приеме Яне Янев, който го уволнява от 5 месеца с плакати, а не успя да отдели 1 час за партньора си Сидеров За съжаление установявам, че ГЕРБ е партия без идеология много късно. Тя е събрана от вълната.

- Означава ли това, че се присъединявате към опозицията в парламента?

- Много лесно ще ви опровергая твърдението, че ще се присъединим към опозицията. Мен не ме поканиха на нито един дебат. В същото време се налага лъжата, че нямало друг изход за България освен Бойко Борисов, който превърна страната в латиноамерикански тип държава. Не може стратегията му за развитие на България да са европарите. ГЕРБ говорят постоянно за „нашето европейско семейство”. ЕС и еврозоната се тресат. Въобще не се знае дали утре ще има подобен съюз. В Европарламента говорят за А и Б отбори, т.е. – за разделяне, а не за обединение. Защо никой от т. нар. опозиция не го попита защо от 2007 г. сме дали 5 пъти повече пари на ЕС, отколкото сме взели. Защо никой от вашите колеги не попита конкретно новия президент или премиера докога ще продължим да плащаме фалита на Гърция?

- Ще настоявате ли за предсрочни парламентарни избори?

- За да има предсрочни избори, трябва кабинетът да подаде оставка. Трябва да не може да се направи нов кабинет. След това мандатът получава най-голямата група в Народното събрание, след нея втората и най-накрая президентът избира на кого да го даде. Ако това не се случи, президентът назначава служебен кабинет. Аз мисля, че само заради това, че ГЕРБ пусна тайно Шеврон да търси шистов газ и да трови земята ни, хората на Бойко Борисов трябва да подадат оставка. Те продължиха договора на Дънди Прешъс, които ни крадат златото и ни дават 1% от стойността му. Вежди Рашидов пък прави музеи на исляма и на комунизма. Едно отиване към предсрочни избори трябва да бъде обяснено с идеи. Всеки, който се кандидатира за каквото и да било, трябва да представи план-график. По дати да се покаже на хората какво ще свършиш като премиер или като президент. Тогава цялото общество ще може да следи какво правиш и какво си казал предварително. Всичко останалото е популизъм, игра с медиите и социолозите.

- Защо атакувахте националните телевизии в изборната нощ? Допринесоха ли те за загубата ви в състезанието за „Дондуков” 2?

- Дори да си бях направил харакири пред парламента, нямаше никой да го отрази. В Народното събрание имам например среща с Чуколов и минавам през кулоарите. Камерите се изключваха, защото не можело да влизам в кадър. Щяло да се приеме като предизборна агитация. Така било по закон. Този път медиите и социолозите не ме пропуснаха за разлика от 2006 г., когато отидох на балотаж. Националните медии пропуснаха само тези тримата – Кунева, Плевнелиев и Калфин. Попитах: Защо не ме каните? Отговориха ми, че социолозите били обявили тримата за фаворити и не можело. Получи се омагьосан кръг, в който истинските дебати бяха изместени от изкуствените кандидати. Големите национални медии направиха сговор. Вече, виждам, тази медийна машинка започва да работи безотказно.

- Имаше ли заговор срещу вас, направен от Плевнелиев, Калфин и Кунева?

- Заговорът е принципен и съществува отдавна. Аз съм против колониалния модел, в който и тримата, които изброихте, участват. Аз съм външният елемент, който им пречи. Искат да изтикат „Атака” в ъгъла. И тримата обаче трябва да знаят, че си правят криво сметката. Превземането на пространството от медии и социолози не е много труден за решаване въпрос. По-сложно е как тези тримата ще обяснят на хората защо нямат пари, защо са без работа и защо държавата им няма никакви позиции в ЕС. Това не можеш да го изтъркаляш и извъргаляш, както правят кънчовци, райчевци и миреви. Няма как да излъжеш хората и не можеш да ги успиваш вечно.

Повече за следизборните страсти четете във в. "Торнадо"
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 9602 |26.10.2011 Ив. Калфин: И без Борисов до себе си, Плевнелиев не става за президент . 55| 12338 |24.08.2011 Кольо Парамов: Борисов опитва да ни лекува* . 33| 12998 |13.07.2011 Спасиана Кирилова: Б. Борисов не играе роли . 30| 10929 |11.07.2011 Червеният шаман Д. Гронев: На БСП й трябват 8 пъпчивци, които да не излизат от кабинета си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads