Реклама / Ads
0| 3313 |02.04.2021 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021

БСП пред междунарoдните наблюдатели на изборите: Работим за честен изборен процес и висока избирателна активност

.
Крум Зарков участва във видеоконферентна среща-брифинг с международни наблюдатели на Парламентарните асамблеи на Съвета на Европа и на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. В срещата участваха близо 60 парламентаристи от цяла Европа, Северна Америка и Централна Азия, чиято конкретна мисия се изразява в мониторинг и оценка на законосъобразността на изборния процес в България.
 

От името на БСП Зарков запозна Делегацията със средата и условията, в които се провежда кампанията, с основните  послания и приоритети в програмата на БСП за управление, включително обявените от Корнелия Нинова конкретни мерки за първите 100 дни. Специално внимание бе отделено и на усилията, които БСП полага за гарантирането на честен изборен процес и висока избирателна активност. Той подчерта, че българските социалисти са ангажирали близо 35 000 членове на секции, застъпници и наблюдатели в цялата страна, които да следят за изборни нарушения и с готовност да подават сигнали.

 

Отбелязанo бе и подписаното от БСП споразумение за сътрудничество и взаимодействие във връзка с изборите с десетки извънпарламентарни и неправителствени организации.

Крум Зарков  критикува управляващата коалиция за хаотичното изборно законодателство, поради което по думите му сме обект на критика от страна на Венецианската комисия в докладите за върховенство на закона от години насам. Той припомни на международноти наблюдатели, че с гласовете на управляващата коалиция са отхвърлени предложенията на БСП за пълно машинно гласуване, за изчистване на избирателните списъци, за видеонаблюдение при броенето на бюлетините и попълване на протоколите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3703 |02.04.2021 Горан Благоев пред clubZ: Не може бивш агент на ДС да ви определя бъдещето . 5| 3512 |02.04.2021 Джема Грозданова, Боян Йорданов и Горан Благоев: Нашата цел е да работим устойчиво и последователно без да прекрачваме определени граници . 3| 3830 |01.04.2021 Местната власт във Видин с пряка намеса в предизборната кампания . 0| 3815 |01.04.2021 Дни преди вота: Предизборно обръщение на Корнелия Нинова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads