Реклама / Ads
12| 4579 |14.02.2021 ПОЛИТИКА

Христо Проданов: Само БСП може да отстрани ГЕРБ от управлението

.
Христо Проданов
”От социологическите прогнози на различните агенции могат да се направят два основни извода. Първо, че единствената партия, която може да отстрани ГЕРБ от управлението е БСП. Вторият основен извод е, че има вероятност част от малките партии, които се заявяват като опозиция на ГЕРБ, да не влязат в парламента.
 

Това може да доведе до ситуация, в която при подаден анти-ГЕРБ глас за някоя от малките партии, той да бъде преразпределен именно за ГЕРБ. Затова казваме, че единствените, които могат да отстранят ГЕРБ от управлението сме ние". Това каза зам.-председателят на Парламентарната група на "БСП за България" Христо Порданов пред NovaNews.


Депутатът коментира официалната статистика, която разкрива, че БСП има най-адекватната реакция на ситуацията чрез своите предложения за преодоляването й. Проданов посочи: "Ковид криза затвърди правотата на много от нашите политически искания и предложения“.


Социалистът даде примери: „Във връзка със задълбочаването на бедността и неравенствата в България, което е потвърдено и от един скорошен доклад на БНБ, предлагаме за младите семейства семейно подоходно облагане, така че на работещите млади хора с деца да им се приспада част от дължимия данък. За възрастните хора предлагаме не подаяние по 50 лв. на месец до изборите, а трайно увеличение на пенсиите чрез тяхното преизчисление“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 3415 |09.02.2021 БСП: Луковият марш е в разрез не само с Конституцията и законите на Република България, но и с ценностите на българското общество . 54| 12426 |01.02.2021 Независима аналитичната мрежа: Борисов само с 30% шанс да бъде избран отново за премиер . 52| 13453 |20.01.2021 Христо Иванов: Не съм казал, че Мата Хари е Виолета Сечкова, съпругата ми се смя на писмото й

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads