Реклама / Ads
0| 3371 |02.04.2021 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021

Калоян Паргов: На 4 април властта е в ръцете на избирателите

.
4 април е съдбовен ден, в който властта е в ръцете на избирателите. В този ден хората решават бъдещето на България с вота си. Нека излязат и гласуват. Това призова лидерът на БСП - София Калоян Паргов от ефира на Нова нюз.
 

„Ние от БСП имаме програма за управление на държавата, която предлага промяна на досегашния модел, счупване на статуквото. Предлагаме една нова визия и перспектива, с грижа за хората. Една по-различна България от тази, в която живеем в момента“, заяви Паргов. 

 

„Едно е да ти се иска, друго е да можеш, а пък трето и четвърто - да го направиш, беше написал Николай Хайтов. Сега е моментът, когато всички са отворили политическите си сергии и предлагат. А хората трябва да изберат на кого да се доверят. Много измамно е усещането, когато се появяват нови и нови субекти и предлагат панацея за всички проблеми. Едно е да обещаваш, друго е да управляваш“, каза той. 

 

По думите му БСП е една от малкото партии в тази политическа надпревара, която е била в ролята и на управляващ, и на опозиция. „Левицата знае какво е да управлява, да се носи отговорност“, заяви Паргов.

 

„През мандата на тройната коалиция имаше близо 25 млрд. лева инвестиции, 100% увеличение на пенсиите, България влезе в Европейския съюз през 2007 г. и стартира подготовката за усвояването на европейските средства. Но в политиката понякога не е важно какво си направил и казал, а какво усещане си оставил в хората. През 2009 г. те дадоха своя вот за Бойко Борисов и  ГЕРБ. И така вече 10 години“, добави още председателят на столичната организация на БСП.

 

„Някои казват, че това са най-важните избори от 1990 г. до сега. Според мен всички избори са важни, но предвид пандемията и социално-икономическите последствия от КОВИД кризата, тези избори са ключови. Те ще определят бъдещето на България оттук нататък. Ето защо трябва да затворим тази страница и да отворим нова – с нови идеи, подходи, с нещо различно, а не още от същото, което ни предлагат управляващите от ГЕРБ“, категоричен е Калоян Паргов.

 

Според него столетницата е била позитивна в тази кампания, но не е спестила нелицеприятните истини – че България е в челните класации по смъртност вследствие на КОВИД-19, изостава и с ваксинацията. „Ние критикуваме, но и предлагаме решения“, добави Паргов. 

 

Относно обръщението на президента Румен Радев, Калоян Паргов заяви, че приема думите му като призив за активност на гласоподавателите. 

 

Лидерът на БСП - София се спря и на доклада на Държавния департамент на САЩ. 

„В него ясно се казва, че у нас има проблем с бедността, корупцията и свободата на словото. Считам, че това не е типично за държава, член на Европейския съюз от 13 г. и след милиарди „усвоени“ фондове и „видими резултати“. Този доклад ясно потвърждава и нашата теза – че България е оглавила първите места на всички негативни класации“, категоричен бе Калоян Паргов. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 3293 |27.03.2021 Цветан Цветанов: Надявам се всеки да направи правилния избор, с #номер21 в бюлетината на 4 април . 14| 3770 |24.03.2021 Цветан Цветанов и Павел Вълнев: 4 април ще донесе дълго чаканата промяна . 0| 3305 |23.03.2021 Десислава Иванчева: На 4 април заедно с Общество за Нова България ще се борим за промяна! . 1| 3472 |11.03.2021 ЦИК утвърди бюлетините за изборите на 4 април

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads