Реклама / Ads
3| 4128 |01.04.2021 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021

Сваляне на имунитета на политиците, преразглеждане на концесиите, лична наказателна отговорност за депутати

.
Месец след стартирането на платформата за предложения на ”Българско лято”, системата за пряка демокрация, предложена от партията вече дава резултат. Стотици граждани споделят своите идеи, като близо 90 от тях (тези с най-висок вот) бяха обсъдени от експертите от Националния съвет и включени като точки в политическата програма на партията с №14.
 

Политиците да са без имунитет, а народните представители да носят и наказателна отговорност за действията и бездействията си са две от най-често срещаните предложения на гражданите. 

 

По този начин, формацията вече на практика въведе пряката демокрация и всеки гражданин има възможност да участва в бъдещото управление на страната.  Концепцията вече изглежда все по-близо и съвсем реална. Въпреки нежеланието на социолозите да отчетат някакъв процент подкрепа за кандидатите с №14 в бюлетината, независими анкети и проучвания показват, че е доста вероятно те да участват още в следващото Народно събрание.

 

Други предложения, намерили място в програмата включват премахнето на фигурата на главния прокурор и приоритизиране на бързата дигитализация на държавните институции, включително в здравеопазването. Ще се залага и на сериозни административни облекчения за бизнеса и гражданите.  Вече обявената легализация на медицинската марихуана, също тръгва от предложения на граждани. Такъв е и предложеният 5-годишен мораториум върху износа на сурова необработена дървесина.

 

Освен че „Българско лято"  вече прилага на практика пряката демокрация, от партията декларираха, че и занапред ще се допитват до гражданите по всички важни въпроси. На референдуми народът ще решава и проблеми, които касаят всички и по които има разделение в обществото.

 

Можете да направите и вашето предложение за бъдещото развитие и управление на България в платформата тук:

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3834 |01.04.2021 Местната власт във Видин с пряка намеса в предизборната кампания . 1| 3978 |01.04.2021 Нинова: Честит ден на шегата! Агенциите имат още няколко часа за прогнози . 1| 3379 |01.04.2021 Янко Янков: Необходими са визия и експертиза в сферата на отбраната . 0| 3507 |01.04.2021 БСП в Шумен: Победихме цензурата и страха

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads