Реклама / Ads
0| 7260 |03.07.2009 АРТ ДЖУНГЛА

2nd Floor представи пилотния си сингъл

.
2nd Floor
Нестандартният български музикален проект изненада публиката със стилово многообразие.
 

Нова българска група се появи на българската музикална сцена с разнообразие от стилове. В музикално отношение проектът 2nd Floor обединява творчеството на трима души - Кръстина Стефанова ( с артистичния псевдоним Kristy Breton), Гриша Георгиев, бивш Маттака и Портокал и Любомир Петков, бивш P.I.F.

Тримата се запознават преди година и веднага разбират, че могат да работят заедно. Името 2nd Floor, музикантите избират заради мястото, на което се ражда идеята - нестандартното и просторно пространство на втория етаж от къщата, където започва общата им работа. Пак там често се организират и арт партита.



2nd Floor обединява различни идеи. Всяко нещо, което ще представяме ще бъде ново и различно като усещане, като стил, като визия, като звучене”, сподели Кръстина Стефанова за Frognews.bg

На въпроса какво е определило избора на пилотния сингъл “Help Me” ( който представя музикалния проект пред широката публика), чаровната вокалистка каза: „От всичките 20 парчета, които направихме за тази една година заедно, избрахме 7 и от тези 7 помолихме група приятели да кажат кое парче най-много им харесва – те избраха "Help me", което само по себе си съдържа ретрто стилистиката. В него има ретро, джаз и дори мюзикъл. И точно това е желанито на 2nd Floor – да обвързва музиката с визията и да представя всяко едно парче като завършен продукт.”

2nd Floor има амбицията да се превърне в платформа за изразяване на различни артисти и да търси и обединява различни и дори противоречиви музикални и визуални идеи. Запазен знак на 2nd Floor е еклектиката под всякаква форма – музика, арт, дизайн, затова проектът не може да бъде поставен в рамките на един музикален стил. Любомир Петков (бивш P.I.F.) има свое обяснение за стиловото многообразие: „Имаме богата музикална култура и тримата, слушаме много музика и искаме да свирим всякаква музика – не само рок, не само джаз, не само фънк, не се ограничаваме по никакъв начин. Това е като да рисуваш картина, която е много яка за графика – защо тогава трябва да я рисуваш с масло, като тя е по-подходяща за графика! И това е причината, поради която не искаме да се ограничаваме само за феновете на определен стил музика. А сме приели еклектиката за своя филосoфия”.



Пилотният сингъл на групата “Help Me” е микс от класически джаз саунд, допълнен с поп звучене. Класическата визия към парчето е естествено допълнение към ретро елементите, вплетени в музиката. Клипът е заснет от Жоро Торнев в автентичната ретро-джаз атмосфера на Social Club. А за стайлинга е работил Добромир Киряков, популярен с фотосесиите си в популярни български списания.

Само преди ден, стартира излъчването на видеоклипа в ефира всички български музикални телевизии, както и на честотите на повечето радиостанции.

2nd Floor
няма да бързат да пускат албум, първо ще издадат няколко поредни сингли. За цялостна, завършена компилация талантливата тройка се оставя на течението, въображението и емоцията да ги водят към успешен финал.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6139 |01.07.2009 Нушич ни състави правителството още преди век . 0| 6697 |29.06.2009 Нов регламент за филмовите Оскари от догодина . 1| 7222 |28.06.2009 Раздадоха наградите на 31-ия кинофест в Москва . 9| 38656 |25.01.2013 Владимир Висоцки и любовите му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads