Реклама / Ads
0| 6729 |15.09.2017 АРТ ДЖУНГЛА

Антон Георгиев: От любов към авиацията 15 години организираме авиофестивала „Криле за всички“

.
„15 години организираме авиофестивала „Криле за всички“ заради любовта към авиацията. От най-древни времена хората са гледали небето и са мечтали да полетят. Този стремеж не угасва и сега“.
 

Това заяви главният организатор на фестивала и пилот Антон Георгиев по повод традиционното авиошоу, което ще се проведе на 16 и 17 септември на летище "Бохот" край Плевен. Той подчерта, че това събитие има за цел да създава интерес у децата и младите хора съм авиацията и самолетите, към полетите. „Летенето е много възпитателно. Създава навици, възпитава дисциплина и отговорност“, обясни Георгиев.

 

Летище "Бохот LM" има сертификат за малки летателни апарати с тегло до 5,7 тона. То разполага с писта от 600 метра, от които с асфалтова настилка 450 метра. Антон Георгиев подчерта, че летището е нанесено на световната карта на летищата. „След приемането на България в Шенгенското пространство летище „Бохот“ ще може директно да приема самолети на леката и спортна авиация и от други държави, но сега процедурата е сложна“, допълни Георгиев. Той обясни, че летището е едно от малкото сертифицирани в България и за обучение на пилоти. „До момента сме обучили над 60 курсисти, които са любители-пилоти“, каза още той.

 

Откриването на фестивала "Криле за всички" ще бъде на 16 септември (събота) от 10.30 часа. „По време на фестивала всеки, който има желание, ще може да полети и да разгледа Плевен от птичи поглед. Заради настъпващата есен, гледката е особено красива сега“, коментира Георгиев. По неговите думи на летището се очаква да пристигнат над много самолети от леката авиация, мотоделтапланери, автожир и други летателни апарати. Мероприятието се организира съвместно с авиосдружение "Криле", с председател Илиян Иванов.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2154 |19.04.2024 Съюзът на писателите на Украйна награди със специална благодарност Любен Дилов-син . 0| 2345 |17.04.2024 Синовете на Пол Маккартни и Джон Ленън издават съвместен сингъл . 1| 2680 |15.04.2024 Български композитор Борислав Славов с награда BAFTA. Чуйте музиката, с която спечели . 0| 3633 |10.04.2024 Продължението на "Игра на тронове" за Джон Сноу отпада

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads