Реклама / Ads
0| 5581 |06.10.2017 АРТ ДЖУНГЛА

Балет „ТОДЕС“ представя ”Шантав сън”

.
Балет „Тодес“ ще представи юбилейната си програма „Шантав сън“ в София, НДК, зала 1, на 29 ноември. Сюжетът на спектакъла е за един сън на летището, в чакане на полет, който ни пренася навсякъде по света. Заедно с танцьорите, зрителите ще пропътуват през Русия, Египет, Далечния Изток, Дивия Запад и много други интригуващи дестинации.
 
В „Шантав сън“ динамично се сменят сценарии, настроения, географски ширини и епохи.  Всяка история от приказния сън е с различен емоционален заряд, костюми,  осветление и музика.  

Балетът обединява в уникалната си хореография – класика, хип-хоп и модерен балет.

Класата на Модерен балет номер 1 в Русия ще впечатли възрастните, а децата ще се зарадват на приказните истории и хумористични етюди.

Балетът пристига в София в състав от 30 души.

Балет „Тодес“, превърнал се в символ и съществен елемент от съвременната култура на Русия е създаден през 1987 година. Създател, балетмайстор и постановчик на балета е Алла Духова. 2001 година Алла Духова е поканена лично от Путин на среща с 15 - е най – изтъкнати жени в Русия, постигнали успех в творческата си кариера.

Името на балета – Тодес идва от един от най – опасните елементи във фигурното  пързаляне. На световна сцена са играли с Майкъл Джексън, Марая Кери и др.

Впечатляваща хореография, поразителен синхрон, пищни костюми, авторска музика и 30 години на върха – това е  „Тодес“
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5778 |20.09.2017 На 9 декември Балетът на лед ”Санкт Петербург” с „Лешникотрошачката“ в НДК . 6| 6518 |27.08.2017 Евростат: Българи, румънци, поляци, гърци ходят най-рядко на театър, опера и балет . 3| 13645 |15.06.2017 Десетки на представянето на книгата на Огнян Стефанов „Господари на моргата“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads