Реклама / Ads
0| 8436 |24.07.2013 АРТ ДЖУНГЛА

Българската лента "Отчуждение" ще се състезава във Венеция

.
Ованес Торосян
"Отчуждение", дебютният игрален филм на Милко Лазаров, участва в официалната селекция на най-стария фестивал в света. Българската кинодрама ще се завърти във Венеция в началото на септември.
 

Продукцията на БНТ е в афиша на "Режисьорските дни" (по подобие на престижната "Петнайсетдневка на режисьорите" в Кан), истински хит в 70-ото издание на форума. След като Татяна Лолова дефилира по червения килим в града на каналите като звезда от "Сбогом, мамо" на Мишел Бонев, нашенски актьор не е стъпвал официално в Лидото. Сега там би трябвало да се появи поне половината екип на "Отчуждение".

Лентата ще се включи в състезанието за дебют - "Лъв на бъдещето". Творбата на Милко Лазаров вече беше обявена за номер едно сред родните продукции на 17-ия "София филм фест", предава „Стандарт”. Признанието дойде от международно жури. След официалната си световна премиера във Венеция, "Отчуждение" ще бъде гледан на редица международни екрани.

Историята в "Отчуждение" е фокусирана около балкански страсти и неволи. Йоргос (Христос Стергиоглу) прекосява границата със старомодната си кола. Той е грък, над 50, който идва в България, за да купи бебе. В багажника на автомобила той е приготвил специален тайник, в който да пренесе детето. В отдалечена къща в планината Йоргос, майката (Мариана Жикич), глухонемият й брат (Ованес Торосян) и акушерката чакат бебето да се роди. Раждането започва в дъждовна нощ сред разразилата се буря.

Христос Стергиоглу е познат с ролята си в "Кучешки зъби", който беше отличен в Кан и номиниран за "Оскар". Милко Лазаров е от представителите на модерното БГ кино. Той е завършил НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" в класа на проф. Владислав Икономов. Изпълнителен продуцент е на "Великите българи" и "Голямото четене", на което е и режисьор. Преподава в НАТФИЗ "Експериментално кино". Лазаров пише сценария на "Отчуждение" в комбина с Китодар Тодоров и Георги Тенев. Зад проекта стои Христо Живков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 9091 |23.05.2013 70 светещи пана разкриват историята на българската книжнина . 2| 8504 |24.01.2013 Българската чалга заинтригува и англичаните . 39| 13830 |16.10.2012 Хр. Мутафчиев: Срам за българската журналистика! . 33| 13664 |31.07.2012 Македония е била и продължава да бъде българската Голгота

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads