Реклама / Ads
0| 5610 |08.12.2009 АРТ ДЖУНГЛА

Балкански награди за музика връчва наша ТВ

.
Българската музикална телевизия „Балканика мюзик телевижън ” ще организира и проведе първите в историята на Балканския полуостров „БАЛКАНСКИ МУЗИКАЛНИ НАГРАДИ”. Това съобщи изпълнителният директор на медията Камен Воденичаров на официалното представяне на амбициозния музикален проект, което се проведе вчера, 07.12.2009 г. /понеделник/ в новооткрития клуб „Night Flight” в сърцето на София.
 

Събитието беше уважено от многобройни гости, сред които изтъкнати представители на българския шоубизнес, представители на посолства на балканските страни и др.

В специално официално писмо министърът на външните работи Румяна Желева приветства инициативата на „Балканика мюзик телевижън”. Ето какво смята тя за „Балканските музикални награди”:

„Като истински почитател на балканската музика, аз искрено се радвам, че най-после имаме възможност да се насладим на нашата обща музикална култура на Балканите, обединена върху една съвместна платформа. Музиката винаги е била много важна част от балканската култура и идентичност.Тя служи като инструмент за сприятеляване, разбирателство и хармония между народите с различно минало. Затова този проект за обединена, преминаваща държавните граници платформа за музикална изява на Балканите е представителна за европейската култура на нашия регион.”

В специално видеообръщение, своята подкрепа и ангажимент към „Балканските музикални награди” изказаха и едни от най-значимите дейци на балканската музика. Те са част от новосформирната „БАЛКАНСКА МУЗИКАЛНА АКАДЕМИЯ”, която ще номинира песните-финалисти в раздел „Песен на Балканите” за съответната държава.

През месец април 2010 г. елитът на балканския музикален шоубизнес ще се събере в София за първото издание на „Балканските музикални награди”. Официалната церемония ще се излъчва наживо по „Балканика мюзик телевижън” и от партньорски национални телевизии във всичките 11 държави- участнички в конкурса.

Призовете ще се раздават в 17 категории, както следва:

 1-11.Песен на Балканите от: Албания, Босна и Херцеговина, България, Гърция, Македония, Румъния, Словения, Сърбия, Черна гора, Турция и Хърватия.
 12. Песен на Балканите за 2009 г.
 13. Изпълнител на Балканите за 2009 г.
 14. Изпълнителка на Балканите за 2009 г.
 15. Дует/Група на Балканите за 2009 г.
 16. Видеоклип на Балканите за 2009 г.
 17. За принос към балканската музика

Номинациите в отделните категории ще бъдат обявени на специална церемония в средата на февруари 2010 година.

Стратегическата цел на „Балканските музикални награди” е да развиват междукултурния и междуетнически обмен в региона и да спомагат за развитието на балканската музикална индустрия, като предоставят на балканските изпълнители и творци възможността за изява пред огромната зрителска аудитория на Албания, Босна и Херцеговина, България, Гърция, Македония, Румъния, Словения, Сърбия, Черна гора, Турция и Хърватия.

Екипът на „Балканика мюзик телевижън” има всичките основания да смята, че наградите ще се превърнат в най-мащабното събитие в музикалния календар на страната и региона.

За да подкрепят значимия медународен проект, в София пристигнаха и част от най-известните музиканти от различни балкански държави. Сред тях бяха националните представители на Евровизия- Каролина Гочева от Македония и Ребека Дремел от Словения, група „Луна” от Сърбия, босненецът Армин Музафери и DJ Pantelis от Гърция. Всички те, заедно с българските им колеги – Мария Илиева, Тони Стораро, Емануела, Крум и Теодора, успяха да загатнат за предстоящото грандиозно музикално шоу, което очаква Балканите през пролетта на следващата година.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5732 |29.11.2009 Български филм грабна 2 награди в Италия . 0| 7811 |28.11.2009 Balkan Scientist: нео-традиционна музика от сърцето на Балканите . 0| 6440 |23.11.2009 „Нов ден” за българската рок музика . 0| 6156 |05.08.2009 Дъжд от музика и кино за летните жеги

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads