Реклама / Ads
0| 7076 |02.06.2014 АРТ ДЖУНГЛА

Базар на книгата - на 3 етажа в НДК

.
За първи път "Пролетният базар на книгата" ще бъде разположен на три етажа в Националния дворец на културата. Ще бъде открит утре от 11 ч. и ще продължи до 8 юни на сцената на културната програма, полуетаж "Изток". Входът е свободен.
 

Специални гости на официалното откриване са Сюлейман Гьокче - посланик на Република Турция в София, и аташето по културата и туризма Джамал Текканат. За събитието пристига и един от най-именитите турски автори Ахмед Юмит, който ще представи най-новата си книга "Дервишката порта".

Асоциация "Българска книга", съвместно с български писатели, поети и преводачи организира благотворително четене в помощ на пострадалите от наводненията в Сърбия, Хърватия, Босна и Херцеговина. В четенето ще участват Катя Йосифова, Иван Цанев, Иван Теофилов, Яница Радева, Оля Стоянова, Стефан Иванов, Валентин Дишев, Илко Димитров, Марин Бодаков, проф. Светлозар Игов, Силвия Чолева, Ивайло Добрев, Калоян Игнатовски, Димитър Кенаров, Поли Муканова, Радослав Чичев, Ясен Атанасов, Роман Кисьов, Людмила Миндова, Невена Календула, Митко Новков, Надежда Московска, Тома Марков и др. Събраните средства ще бъдат предоставени на посолствата на Сърбия, Хърватия, Босна и Херцеговина. За да се срещне с българските читатели, пристига и сръбският писател Братислав Петрович ("Цариградски друм"). Дългогодишен служител на сръбското МВР и ветеран от войната в Косово, Петрович е автор на пет романа и три исторически монографии. "Цариградски друм" е хит на последния панаир на книгата в Белград и е в Tоп 10 по продажби в онлайн магазина на "Книжевна омладина".

В рамките на културната програма ще бъдат премиерите на новите стихотворения на поетесата Федя Филкова, събрани в книгата "Нищо тъмно" и сборника с разкази "Третата жена". Премиерата на романа "Събирач на дневници" от Леа Коен е със специалното участие на актрисата Касиел Ноа Ашер.
По традиция на щандовете на издателствата предстоят срещи с автограф с едни от най-четените съвременни български писатели и поети, между които Богдан Русев, Боян Биолчев, Ваня Щерева, Владимир Зарев, Деян Енев, Евгений Дайнов, Иво Сиромахов, Калин Терзийски, Марко Ганчев, Маргарита Петкова, Мирела Иванова, Михаил Вешим, Радослав Парушев, Теодора Димова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 7692 |29.05.2012 Стартира Пролетният базар на книгата . 0| 5801 |06.12.2011 Пишеща принцеса идва на панаира на книгата . 6| 7802 |23.04.2009 Произведоха Станишев в „Рицар на книгата”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads