Реклама / Ads
5| 7410 |25.01.2010 АРТ ДЖУНГЛА

БНР празнува 75-годишен юбилей

.
Сградата на БНТ
Днес Българското национално радио празнува своя 75–годишен юбилей. Събитието ще бъде отбелязано по нетрадиционен начин - новинарите ще влязат в ролята на водещи на най-популярните предавания в националния ефир, а водещите – ще поемат всички новинарски емисии. По „Христо Ботев” ще се представят легендарни имена на радиоефира.
 

Днешният празник на БНР бе споделен от събрата му – БНТ, в съвместното предаване на сутрешните блокове на "Хоризонт" "Преди всички" и на БНТ 1 "Денят започва".

През целия ден националните радиопрограми ще излъчват преки предавания от знакови за БНР места. Сред тях са първите сгради, приютили радиото – на столичните улици "Бенковски" и "Московска", както и от Нови Хан, където радиото е евакуирано по време на Втората световна война.

Кулминацията на празненствата е тържественият концерт, който започва в 18,30 ч и ще се предава пряко от Народния театър “Иван Вазов” по БНТ и БНР. Ще пее Детският радиохор и ще свири Биг бендът на радиото. На събитието ще се връчват наградите “Сирак Скитник”. Поетът Валери Петров ще получи тазгодишния приз за цялостен принос в развитието на радиото.

Пощенска марка с логото на медията ще валидират шефът на БНР Валерий Тодоров и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков. Те ще пратят първото писмо с новата нумизматична ценност до генералния директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова.

По случай годишнината на националната медия фолклорни изпълнители-живи легенди огласиха най-дълбоката пещера на България и пресъздадоха магията на Мадара.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 8480 |19.11.2009 Водната кула в София празнува юбилей . 7| 7889 |17.11.2009 МИЛЕНА празнува 25 години на сцената . 0| 5573 |09.09.2009 100-годишен юбилей отбелязва Софийската синагога

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads