Реклама / Ads
0| 5999 |08.09.2016 АРТ ДЖУНГЛА

Богове, полубогове и простосмъртни в балетната постановка „Троя”

.
По покана на DEGRIS EVENTS Националният балет на Турция „Огънят на Анадола” ще представи новата си програма „Троя” на 21октомври в София и 23 октомври във Варна.
 

Най- кръвопролитната война на древността – 10-годишната Троянска война е сюжетът на мащабната балетна постановки „Троя”. На сцената ще оживеят Омировите герои - олимпийските богове (Зевс, Арес, Тетида, Аполон, Афродита...), ахейците (Ахил, Агамемнон, Елена, Менелай, Патрокъл, Диомед, Одисей и др.) и троянците (Хектор, Парис, Приам, Андромаха, Бризеида...) .

 

С изключителната хореография на творческия гений Мустафа Ердоган зрителите ще се пренесат в света на боговете и смъртните в древността.

Ефектната сценография, музика и костюмите на героите от древногръцката митология „Илиада” , подсилват въздействието на постановката за епоса на Троянската война.

 

В  „Троя” участват 50 танцьори.


Освен новата програма „Троя” в двучасовия балетен спектакъл, като комплимент за българската публика, неподражаемият балет „Огънят на Анадола е включил и етюди от най-популярните си постановки.

 

 "Огънят на Анадола"  получава овациите на Медисън Скуеър Гардън в Ню Йорк,  Берси в Париж. Играе с огромен успех в Парламента на Китай, Московския Кремъл, Джамията Мохамед Али в Кайро, пред Египетските пирамиди... От Сибир до Катар, през Америка до Япония, навсякъде по света магията на анадолския фолклор очарова.


“Огънят на Анадола” е с три рекорда  в "Гинес" : най-бързия танц в света - 241 стъпки в минута, като първата танцова трупа, изнесла представление в китайския парламент и първата, която е имала изява в Античния театър в Бодрум 2300 години след последния спектакъл в него.

 

Арт директор и хореограф е създателят на трупата Мустафа Ердоган.

Зрелищните спектакли на трупата са резултат на дълги репетиции, съпроводени от хореографи, естети, диетолози, масажисти и йога инструктори.Танцьорите имат теоритични часове по “Нотация на ритмите на Анадола” за да достигнат техниката си до абсолютен перфекционизъм.

 

Мустафа Ердоган е роден в Хакари през 1965 г. Той учи философия в университета в Хаджеттепе и публична администрация в университета Гази. По време на образованието си не престава да се интересува от народни танци и с трупите, които тренира, печели награди по фестивали и състезания в Турция и извън нея.

 

21 октомври, София, зала1 НДК, 23 октомври, Варна ДКС, начало 20 часа.

 

 

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2632 |19.04.2024 Съюзът на писателите на Украйна награди със специална благодарност Любен Дилов-син . 0| 2776 |17.04.2024 Синовете на Пол Маккартни и Джон Ленън издават съвместен сингъл . 1| 2989 |15.04.2024 Български композитор Борислав Славов с награда BAFTA. Чуйте музиката, с която спечели . 0| 3840 |10.04.2024 Продължението на "Игра на тронове" за Джон Сноу отпада

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads