Реклама / Ads
0| 5892 |18.02.2020 АРТ ДЖУНГЛА

Дани Трехо убиван най-много; вижте кървавата класация

.
Дани Трехо
Американският актьор Дани Трехо зае категорично първото място на актьор, уиван най-често във филмите, в които е участвал. Звездата от екшъна „Мачете“ е играл злодей, мръсник, убиец и е умирал насилствено общо 65 пъти досега. Всичките много кърваво и зрелищно. Изчислението е направено от портала Buzzbingo с помощта на IMDb и Cinemorgue.
 

Трехо е бил взривяван, разстрелван, обезглавяван, удушван, убиван с тежък предмет, с разбит череп и пр. Немалка част от филмите с негово участие не се препоръчват за непълнолетни. Само през 2015 г. актьорът е бил убиван 8 пъти.

 

На второ място в смъртоносния рейтинг е прославения британски актьор Кристофър Ли, който почина през 2015 г. Ли умира насилствено за първи път през 1948 г., а за последен – през 2011 г., пише The Guardian. Смъртта го е настигала чрез меч, отрова, изгаряне, замразяван е в камера и пр. Кристофър Ли е играл главната роля и в „Дракула“, където освен, че е убит след това възкръсва…

 

На трето място по умиране е Ланс Хенриксен, който е убиван 51 пъти. Четвърти с 41 киноумирания по насилствен начин са трима актьори: майстора на ужасите Винсент Прайс, Денис Хопър и Борис Карлоф. Следва англичанинът Джон Хърт, който е убиван 39 пъти. По 36 пъти имат в сметката Бела Легоши и Том Сейзмор. В Топ-10 е и брата на Джулия Робъртс – Ерик Робъртс, кото умира 35 пъти.

 

В подборката на филми от XXI век десятката на най-убивани актьори отново се оглавява от Дани Трехо. Но в десятката влизат нови имена като Рон Пърлан, Уилям Дефо, Вини Джонс, Николас Кейдж, Самюел Л. Джаксън и др. Място в класацията намира и звездата от „Игра на тронове“ и „Властелинът на пръстена“ Шон Бин.

Махершала Али, Мики Рурк, Дейв Батиста, Гари Олдман и Тайлър Китч също са в редичката на „мъртвите“ в киното.


.
Носителката на два "Оскара" за второстепенна роля Шели Уинтърс

 

Сред актрисите за „най-умиращи“ класацията води звездата от златния век на Холивуд Шели Уинтърс – 20 екранни убивания. Втора е Джулиан Мур със 17, трети са Дженифър Джейсън Ли и Шарлот Рамплинг с 14 убивания. Следват Глен Клоуз, Пам Гриър, Марил Стрийп, Ванеса Редглейв, Сигурни Уивър и Шон Янг.

В списъка на XXI век попадат имена като Марион Котийяр, Приянка Чопра, Кейт Бланшет, Олга Кириленко, Мария Бело, Кира Найтли, Кейт Уинслет и Кери-Ан Мос.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6579 |10.09.2019 Започва Седмото издание на ”Алея на книгата” в София . 3| 7568 |07.03.2019 Милчо Левиев обиден на кмета, отказва да е почетен гражданин на Пловдив . 0| 6021 |08.07.2018 Плиска е домакин на първото издание на Етнофолклорния фестивал ”Черга” . 0| 5683 |25.05.2018 Дани Бойл прави 25-ят филм за Джеймс Бонд

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads