Реклама / Ads
0| 5386 |01.11.2009 АРТ ДЖУНГЛА

Джаз иконата Ал Ди Меола идва в България

.
Ал Ди Меола идва за концерт у нас
Световно известният музикант ще изнесе концерти в София, Габрово и Бургас. България е мястото, от където Ал Ди Меола стартира европейското си турне на акустичния проект New World Sinfonia.
 

Заедно със своята група Al Di Meola World Sinfonia, той ще изнесе три концерта у нас. Първият от концертите ще зарадва почитателите му в София - в зала „България” на 7-ми ноември. Останалите два ще се състоят в Бургас (08.11, Опера Бургас) и Габрово (10.11, Културен дом Габрово).

Концертът на Ал Ди Меола в София ще стартира с един час закъснение от първоначално обявения. Виртуозния китарист ще застане на сцената точно в 20.00 ч. Началото на останалите две концерта е планирано за 19.00ч.

Ал Ди Меола е световноизвестен китарист, превърнал се в извор на вдъхновение за много джаз и рок китаристи като Ингви Малмстийн, Джон Петручи и др. Едни от най-големите имена на световната музикална сцена като Карлос Сантана, Стенли Кларк, Чък Къриа, Лучано Павароти, Джими Пейдж, Франк Дзапа, Стиви Уондър, и др. са работили с него в общи проекти. Зад гърба си, Ал Ди Меола има над 50 албума, сред които и мултиплатинения концертен албум „ Петък вечер в Сан Франциско” с участието на други две китарни легенди - Пако Де Лусиа и Джон Маклафлин.



Една година след концертите си в Пловдив и Русе, Ал Ди Меола се завръща в страната ни отново. Освен Фаусто Бакалоси – акордеон и перкусиониста Гумби Ортиз, към проекта тази година виртуозния китарист включва и две нови имена. Това са номинираният през 2002-ра година за наградата „Грами“ за най-добър салса албум басист Виктор Миранда от Куба и известният унгарски барабанист Петер Казас. Втори китарист в групата ще бъде Кевин Седики – носител на престижната Европейска награда за китара 2009.

Билети могат да бъдат закупени предварително в мрежите на Ticketstream (www.ticketstream.bg), Eventim (www.eventim.bg) и Тикет Плюс (www.ticketplus.bg) и на място от касата на зала „България”.

Организаторите обещават на всички фенове на Ал Ди Меола възможност за взимане на автограф в края на всеки един от концертите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7778 |30.10.2009 "Насeкомикс" издадоха първи студиен албум . 0| 9663 |28.10.2009 Oръжия от BG филми оживяват в музей . 5| 8323 |28.10.2009 „Досието на ДС” тръгва по екраните . 9| 38674 |25.01.2013 Владимир Висоцки и любовите му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads