Реклама / Ads
1| 6217 |20.03.2015 АРТ ДЖУНГЛА

Джон Лоутън пита: Хепи ли Си?

.
Световноизвестни рок музиканти подариха песен за кампания, посветена на хората, страдащи от хепатит С в България.
 
Британската рок легенда Джон Лоутън, екс - „Юрая Хийп“, се присъедини към информационната кампания за хепатит С „Хепи ли Си?“.  По повод световния ден на щастието Лоутън и световноизвестните му колеги Саймън Филипс и Джоузеф Уилямс (Тото) подаряват песента Happinessв подкрепа на страдащите от хепатит С в България. Автор и продуцент на парчето е д-р Милен Врабевски, който е поканил в музикалния си проект гост звезди от света на рока в подкрепа на български благотворителни каузи.

 

Организаторите на кампанията сдруженията за борба с хепатита „Хепасист“ и „ХепАктив“ се надяват чрез песента да отправят послание до повече българи да чуят за „тихия убиец“ хепатит С – болест, която засяга около 110 000 българи, но на която не се обръща достатъчно внимание от обществото и институциите. Едва 3 % от болните у нас знаят за заболяването си, тъй като нивото на изследване за хепатит С е много ниско.

 

Като израз на съпричасност с посланията на пациентските организации Джон Лоутън постави своя подпис върху емблематичната за кампанията жълта буква C, като се обърна към страдащите от болестта в България: „Случвало се е да подкрепям множество благотворителни каузи в живота си, така че аз наистина вярвам, че е важно да се насърчи широката общественост към социална ангажираност и превенция по отношение на сериозните проблеми, каквото е и разпространението на хепатит С. Във Великобритания е направено много за повишаване на осведомеността по въпросите на превенцията и медицинското изследване. За мен е чест да подкрепя кампанията  „Хепи ли Си?“ и да допринеса възможно най-голям брой хора да научат какви необратими последствия може да причини тази болест, наричана „тихия убиец“. Заедно можем да върнем здравето и усмивките на повече хора.“

 

По случай Международния ден на щастието 20 март Happiness участва в кампанията #HappySoundLike на ООН за създаването на „най-щастливата плейлиста в света“.

 

Happiness е пилотeн сингъл на музикалния all-star проект Intelligent Music Project II - My Kind O’ Lovin’ (2014). На корицата му са записали имената си гост звездите Джоузеф Уилямс от Тото (вокали), Саймън Филипс (барабани) и Джон Лоутън (вокали), а в записите участват някой от най-добрите български  музиканти Веселин Веселинов-Еко (бас), Светослав Колев, Пламен Чепанов и Огнян Весков (китари), Нелко Коларов, Ясен Димитров и Иво Стефанов (клавишни), Михаил Йосифов, Велислав Стоянов, Димитър Льолев (брас секция), симфоничен оркестър с диригент Нелко Коларов и концерт майстор Калина Христова. Автор и продуцент на албума е д-р Милен Врабевски (www.mykindoflovin.com).


За Хепи ли Си?

„Хепи ли Си?“ е национална образователна кампания за повишаване информираността на обществото относно болестта хепатит С. Основните цели на кампанията са да акцентира върху проблемите, свързани с това тежко хронично заболяване, да информира за възможните начини за превенция от заразяване, както и да насърчава широката общественост към профилактика и социална ангажираност по темата.

 

За хепатит С

Хепатит С е вирус, който живее в черния дроб и се предава по кръвен път. 80% от инфектираните нямат симптоми до момента, в който не се проявят първите усложнения от дългогодишното носителство на вируса – чернодробна цироза и рак на черния дроб. По данни на GfK от 2014 г. 90% от хората не са наясно каква болест е хепатит С, как се причинява и как можем да се предпазим от заразяване. Недиагностицирането и нелекуването на болните с хепатит С струват огромни средства на обществото: под формата на директни разходи за лечението на цироза или рак на черния дроб и индиректни – от загубата на работоспособност.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 8115 |28.11.2014 Джон Лоутън в още един впечатляващ сингъл и видео на Intelligent Music ProjectIІ–Things we can’t do . 0| 6630 |18.12.2013 Джон Лоутън: Rock N’ Roll is My Thing . 1| 6351 |06.11.2012 Джон Ленън мечтаел за група с Ерик Клептън . 5| 9933 |10.10.2012 Калин Сърменов се забърка в шпионаж с Джон Траволта

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads