Реклама / Ads
8| 14245 |23.09.2013 АРТ ДЖУНГЛА

Днес е премиерата на "Мафията от КГБ до ДС" на Огнян Стефанов

.
Тази вечер е премиерата на "Мафията от КГБ до ДС. Книга за смъртта, насилието и възмездието" от Огнян Стефанов. Главен герой в романа е мафията или онзи зъл магьосник от руските народни приказки, който никой не можел да убие.
 
През 60-те години в западния свят нашумява една страховита дума. Днес тя е обикновена чуждица в почти всички основни езици: мафия.  Тя обозначава една от най-ужасяващите сили – структурите на организирана престъпност.

Книгата Мафията от КГБ до ДС. Книга за смъртта, насилието и възмездието от Огнян Стефанов е опит да се проследи историята на мафията, чиято същност познава много добре, още от нейното зараждане.

Огнян Стефанов разкрива шокиращи факти за криминалния свят, разказва за живота на престъпните босове, както и за едни от най-влиятелните личности на бизнеса и политическия елит в страната ни. Тук си припомняме значими събития от последните години в обществения и политическия живот на България, ставаме свидетели на всичко онова, което се е случвало и продължава да се случва „зад кулисите“.

Авторът разказва за демократичния преход, започнал след 10 ноември 1989 г. и продължил повече от две десетилетия. Поръчковите убийства на влиятелни личности, корупцията по всичките етажи на властта, грабежите, извършени под формата на „приватизация“. От много години той следи отблизо всички дела и скандали, свързани с организираната престъпност в България. Огнян Стефанов дава своята гледна точка за пролетарската диктатура и демократичния преход, за да стигне до диктатурата на „белите якички“, олигарсите, и тяхната нетрадиционна престъпност.

С поздрави от Сингапур и с една лъжичка „Софарма“ три пъти дневно, авторът вярва, че фактите около делото „Килърите“ един ден ще станат обществено достояние, че след „Наглите“ ще има някакво възмездие за жертвите. Съобщава ни важна вест за „Октопода“ във време „мътно и недоволно“. Ужасни неща, случили се в нелеката ни нова история.

Мафията от КГБ до ДС. Книга за смъртта, насилието и възмездието ни подтиква да си зададем въпроси: защо мафията в България е в топ 10 на световната организирана престъпност, кой създаде мутрите, „кой дърпа конците“ и да търсим отговори. За да открием: Защо сме една от най-бедните нации в Европа? Кой и защо прикрива престъпници и престъпления? Кой и защо разстрелваше публично надеждите ни всеки ден? Може би е време нещо да се промени. Но затова, пише Стефанов, ни трябва снайпер, за да разтупкаме сърцата на политици и управници, не за друго. Защото смъртта със сигурност не ни е занаят, а в мафията победители няма, има само победени...

Заглавието е на книжния пазар от средата на септември, представено от издателство „Ентусиаст”.

Всички са добре дошли на официалното представяне на Мафията от КГБ до ДС тази вечер от 18.30 ч. в Гранд Хотел София, зала „София” – 2-ри етаж.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6646 |19.06.2013 SOS за киното днес . 0| 6651 |18.05.2013 Днес е нощта на музеите . 33| 12828 |02.05.2011 Днес честваме цар Борис Покръстител . 0| 12444 |29.04.2011 Днес е международният ден на балета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads