Реклама / Ads
9| 11711 |21.04.2012 АРТ ДЖУНГЛА

Дойче веле: Не умирай, преди да опознаеш чудесата на България!

.
Великолепната Казанлъшка гробница
България заема престижното второ място сред културните дестинации в Европа, които човек непременно трябва да види в живота си, пише Дойче веле по повод на новата класация на "National Geographic Traveler". Този факт сам по себе си опровергава негативното отношение към страната ни, което напоследък афишират представители от някои европейско страни в социалната мрежа “Фейсбук”.
 

 

Ако вземат в предвед само страните-членки на ЕС, културният маршрут "Чудесата на България: изкуство, вино и традиции" дори ни извежда на първо място сред  всички останали културни дестинации в Евросъюза, като най-близки до нас са френската област Прованс и италианската Тоскана, които заемат съответно трето и  пето място. Фаворит в това направление са  Босна и Херцеговина, които не са все още в ЕС , а четвъртото място принадлежи на Исландия.

 

Маршрутът "Чудесата на България" продължава 12 дни и включва камерен концерт в античната "Сердика" в София, посещение на Рилския манастир, включен в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО, дегустация на вина, посочва списание "Ню Юръп" (Нова Европа). Освен това участниците в този културен тур се докосват до историята на България с посещения в Боянската черква, Казанлъшката тракийска гробница и най-старите неолитни жилища в Европа, изградени 6 000 години пр.н.е.


"Чудесата на България" е пътуване, обогатено с изискана кухня и дегустации на вина, което помага на туристите да открият вкусове и аромати, дълбоко вкоренени в най-добрите европейски традиции, се казва в оценката за този български маршрут. И още: Това пътуване "ще ви потопи дълбоко в културното наследство на България - от времето на траките, бог Дионисий и легендата за Орфей, та чак до наши дни".

 

В тура са включени също тъкането, ръчното правене на хляб и други традиции и ритуали. Участниците в туристическия маршрут "Чудесата на България" могат да се запознаят и да съпреживеят легендите на страната чрез директен контакт с местните хора", допълва картината и агенция БТА.

 

Списание "National Geographic Traveler" има повече от 7,5 млн. читатели и е едно от най-популярните туристически списания в света. Тази година за седми път то излиза с класацията си "50 дестинации, които човек трябва да посети в живота си".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6916 |19.04.2012 Холивуд отива в Бургас . 18| 14187 |18.04.2012 „Сутрешен блок” с Тошко Колев нокаутира „Женени с деца” . 53| 22539 |17.04.2012 Камата и кабинетът спасяват големия Иван Иванов . 9| 38607 |25.01.2013 Владимир Висоцки и любовите му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads