Реклама / Ads
20| 16141 |13.10.2013 АРТ ДЖУНГЛА

К. Донев: Политиците ни са рафинирани простаци

.
Камен Донев Източник: Булфото
„Нашите политици никога няма да преживеят катарзис, тъй като те не обичат своя народ. За съвременните ни политици мога да кажа само, че те са рафинирани простаци. Просто са добре облечени, изключително хитри, но това не значи умни. Простакът знае какво прави, мисли изключително много за себе си, за него няма морални устои, няма задръжки и за него не съществува такова нещо като мисъл за другия."
 

Това каза пред Нова телевизия актьорът Камен Донев. Днес Народният театър „Иван Вазов" ще посрещне 35-хилядния зрител на постановката „Животът е прекрасен". За 50-и път в ролята на самоубиеца Семьон Подсекалников ще бъде Камен Донев. Въпреки че пиесата е писана 1928 г., който я е гледал, разпознава в нея съвремието. В него героят на Камен Донев се кани да се самоубива, но преживява катарзис.

„Става дума за един голям сън, една мечта, която в крайна сметка потъва в реалния живот и слава Богу, не се стига до самоубийство, а до едно събуждане до любимия човек".

Той допълни, че политиците не могат да разиграват театър. Единственото, което имат като сила е властта - полицията. „Ако не беше полицията, досега да са ги помели хората", убеден е актьорът.

Той разкри, че се разочарова от това, че политиците ни не могат да бъдат истински. Според него те са хора, които „не знаят кои са самите те и единственото им оръжие е лустрото и спазването на някакво поведение, което смятат, че е сила".

Камен Донев отбеляза и че енергията, която изведе толкова много хора по улиците не се е загубила, защото на същите тези хора им се налага да работят и да се грижат за семействата си.

„Проблемът не е в това колко хора има по улиците. Големият проблем за мен е, че хората във властта не признават грешката си. А в това има толкова много достойнства. Да кажеш „сгреших, тук вече няма място за мен" и да си тръгнеш", коментира актьорът.

„Голяма грешка е да си губиш времето с неща, които не те обогатяват. Завистта не те обогатява. Аз се опитвам да живея по такъв начин, че да обогатявам себе си и хората около мен", каза още Камен Донев .
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 7198 |11.10.2013 Акад. В. Петров и д-р М. Врабевски с Гражданската награда на ЕП . 1| 7672 |10.10.2013 Алис Мънро спечели Нобела за литература . 19| 10305 |09.10.2013 Ива Николова сменя Бареков в ТВ7 . 0| 6449 |08.10.2013 П. Стоянович: Никой да не краде от историята ни!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads