Реклама / Ads
4| 7529 |19.05.2013 АРТ ДЖУНГЛА

Елица и Стунджи на финал на "Евровизия" като зрители

.
Източник: Булфото
След като не успяха да достигнат до финала, Елица и Стунджи са настроени философски. “Истинският победител трябва да се научи както да побеждава, така и да губи с високо вдигната глава”, коментира Елица.
 

“В живота е така – има спадове, има и изкачвания - каза Стоян Янкулов-Стунджи. - Всичко беше много прецизно и точно и като озвучаване, и като баланс. Подобно представяне може само да ни стимулира.”

Те изпълниха парчето “Само шампиони” с много енергия и хъс. Песента им се отличаваше с ритмиката и барабаните си на фона на останалите песни в конкурса, пише "24 часа". Беквокалите от “Драгостин фолк” и гайдарят също бяха перфектни. Елица и Стунджи направиха шоу с барабаните, а накрая певицата тропна една ръченица боса, докато Стоян  акомпанираше с тъпан. Елица и Стунджи остават в Малмьо до края, защото така са резервирани билетите им, обясниха от БНТ.

Освен българите, впечатление направиха гърците с комедийното изпълнение на Alcohol is Free (“Алкохолът е безплатен”), румънският Човек глас, който по думите на хора от фейсбук “вие като изоставен койот”, и жизнерадостното диско-парче “Ожени се за мен” на Финландия, което всъщност е протест срещу хомофобията и за правото на лесбийките и гейовете да сключват брак. В края на песента певицата Криста Зигфридс (русата на снимката) целува една от беквокалистките. В четвъртък за финала бяха избрани представителите на Унгария, Азербайджан, Грузия, Румъния, Норвегия, Исландия, Армения, Финландия, Малта и Гърция. От първия полуфинал на 14 май напред в конкурса продължиха изпълнители от Молдова, Литва, Ирландия, Естония, Беларус, Дания, Русия, Белгия, Украйна и Холандия.

Така от двата полуфинала бяха допуснати общо 20 участници. Освен тях на финала отиват още 6 държави. Това са Франция, Германия, Испания, Италия и Великобритания. По право като първооснователи на конкурса не трябва да минават през полуфиналите. На същата привилегия се радва и Швеция в качеството си на домакин.

Състезанието започва от 22 ч. То ще се излъчва пряко по БНТ и БНТ Свят.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 7296 |08.05.2013 Елица и Стунджи се качват на космическа "Евровизия" . 1| 6977 |05.05.2013 Елица и Стунджи преди Евровизия: Тръгваме за Швеция на Гергьовден . 7| 8469 |12.03.2013 След скандал Елица и Стунджи сменят песента за Евровизия . 12| 7570 |04.03.2013 Елица и Стунджи на „Евровизия” с „Кисмет”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads