Реклама / Ads
0| 6316 |29.04.2010 АРТ ДЖУНГЛА

Фестивал “Джаzz+ 2010” излиза и на открито

.
Един от гостите на Джаз+ 2010 - Ричард Бона
Във фестивалната програма предстои да видим концертите на новия квартет на норвежкия пианист Торд Густавсен на 15 май в зала „България” от 19:30 ч. Очакват ни и концерти на пиано триото от Галисия “Сумра”, на експлозивния квартет UHF(Ултра Хай Фламенко, изпъления на китариста Майк Стърн и групата му със специалното участие на Ришар Бона и още много джаз.
 

Джаз-фестивалите по света не са само поредица от концерти. Превръщането на определени пространства в места за съпреживяване на импровизацията е запазена марка на традиционните средища на джаза, от гигантските събирания около Женевското езеро (Монтрьо) и Античния театър до Рона (Виен) до превръщането на селца от по 200-300 души в джаз-мегаполиси (Марсиак, Гом, Кутанс). Една от тайните на успеха им е привличането на неизкушена от джаза публика чрез безплатни спектакли на открито и неусетното й въвличане в очарованието на спонтанните събития.

Десетото издание на “Джаzz+” представя Паскал Невьо - композитор, пианист-импровизатор, педагог и музикотерапевт с признание в най-големите френски и белгийски джаз-фестивали като аниматор на програмите им на открито (Марсиак, Кутанс, Парк Флорал-Париж и Гом), спечелил душите и на българската си публика в пространствата пред НДК и Народния Театър при първото си гостуване на Джаз+ преди две години:

Магията на Паскал се случва пред очите на публиката му, поканена във всеки момент да стане част от колективната импровизация. За последните години спонтанно се раждат и проектите му за две пиана с Джовани Мирабаси, а след срещата му с Кийт Джарет Паскал получава най-ласкавата професионална оценка от световния гений на джаз-импровизацията.

Специално за балкански студенти, Паскал има импровизационен курс без солфеж, изнасян с успех в Консерваториите в Загреб и Любляна. Невьо ръководи университетски изследвания в областта на използването на музикотерапия в педиатрични операционни блокове и създава зала за музикотерапия на деца-инвалиди.
Верен на себе си, “Джаzz+” фестивал отново ще изнесе своя сцена в Русе, където Паскал Невьо ще гостува за първи път на 20 май
Билети за норвежкия пианист Торд Густавсен, пиано триото от Галисия “Сумра”, експлозивният квартет UHF(Ултра Хай Фламенко), групата на невероятния китарист Майк Стърн с Боб Малах и Дейв Уекл и със специалното участие на Ришар Бона, както и оригиналният квинтет “Ронин” на пианиста Ник Берч. Бона може да намерите в мрежата на Тикет Плюс (www.ticketplus.bg) в интернет, на касите на НДК, в зала “България” и в “София Лайв Клуб”, в “Дюкян Меломан” и много други каси (адресите на сайта на Тикет Плюс).
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5257 |09.04.2010 Mellow фестивал ще зарадва софиянци . 0| 6180 |26.03.2010 "Робин Худ" открива фестивала в Кан . 0| 5660 |16.03.2010 Мини филмите излизат от кинасалона . 0| 7737 |23.02.2010 Български глас звучи на Джеймисън Дъблин Филм Фестивал

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads