Реклама / Ads
0| 10384 |30.09.2012 АРТ ДЖУНГЛА

Филип Аврамов и Валери Йорданов ще участват в Балканската война

.
Филип Аврамов и Валери Йорданов във филма "Раци"
Гласовете на Филип Аврамов и Валери Йорданов ще звучат в интерактивна изложба във Военноисторическия музей, посветена на Балканската война.
 

Двамата актьори заедно с колегите си Захари Бахаров, Даниел Ангелов, Дарин Ангелов, Евгени Будинов, Никола Мутафов и Стоян Младенов учат от няколко дни монолози от Балканската война.

Идеята за тяхното участие е на Националния военноисторически музей и на Съюза на артистите, съобщава „24 часа”. Музейните експерти са работили дълго с архиви, за да намерят оригинални дневници, писма и мемоари, които да дадат на актьорите.

Захари Бахаров е свещеникът Иван Дочев - отишъл доброволно на фронта да изпраща в смъртта българските войници. "Патриот съм, а и родът ми е от Люлебургас", казва актьорът.

Никола Мутафов влиза в кожата на сър Реджиналд Ранкин, специален военен кореспондент на The Times към българските сили.

Евгени Будинов произнася монолога на 24-годишен войник - поручик Васил Попов от 3-и конен полк. Той също има предци, участвали в Балканската война и затова е дълбоко емоционално ангажиран с проекта.

Младият учител Стоян Младенов, преживял обсадата на града в очакване да влязат българските победители, е Стоян Бъчваров.

Интелигентният инженер поручик Генчо Стайнов, оставил красива млада жена с тригодишна дъщеричка, за да се втурне в битката, е Валери Йорданов.

Капитан Атанас Бойчев Атанасов, командир на батарея от Софийски крепостен батальон, изговаря своите спомени за битките с гласа на Дарин Ангелов.

Филип Аврамов е подпоручик Младен Ангелов Амзин от 4-и артилерийски полк. "Приех задачата твърде лично. Дядо ми, на който съм кръстен, е участвал в тази битка. Бил е с чин фелдфебел. Истински се развълнувах от текста. Опознах едни по-други българи - такива вече почти няма", каза актьорът.

Най-висш по чин е Даниел Ангелов - той е генерал-лейтенант Никола Иванов, командващ 2-а армия.

Записите са направен във Военния тв канал. Всички актьори участват благотворително. На екрани актьорите ще участват с лицата си, а монолозите им ще са на фона на уникални кадри от събитията, притежание на музея.

Изложбата "13 март 1913. Одрин - прокоба или илюзия" ще се открие на 2 октомври в Националния военноисторически музей от председателя на Народното събрание Цецка Цачева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6675 |27.02.2012 Наши композитори срещу Филип Киркоров . 6| 8019 |22.04.2010 Валери Петров празнува 90-годишен юбилей . 7| 6501 |13.05.2009 Красимир Аврамов доволен от провала на Евровизия . 11| 7274 |06.11.2007 Валери Петров с наградата "Паисий Хилендарски", заслужава и "Нобелова"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads