Реклама / Ads
0| 7335 |27.02.2010 АРТ ДЖУНГЛА

Филмът "Прешъс" отнесе 6 награди "Имидж"

.
Екипът на филма с 6-те награди Имидж Източник: АП
Филмът "Прешъс", описващ драматичната история на неграмотна тийнейджърка от Харлем, получи шест награди "Имидж", включително за най-добър филм, на 41-та церемония по връчването на отличията в Лос Анджелис.
 

“Прешъс” е една от перлите в програмата на 14-ия СФФ. Филмът на режисьора Лий Даниълс е вече рекордните 45 награди и 44 номинации, но най-впечатляващото му постижение е спечелването на главните награди на най-престижните фестивали на Америка – Сънданс (Голямата награда, специалната награда на журито (за актрисата МоНик) и наградата на публиката) и Торонто (Наградата на публиката, която е главната награда на фестивала). Освен това филмът взе „Златен глобус” за поддържаща женска роля на МоНик.

За своя втори пълнометражен филм Лий Даниълс избира млади, непознати актьорски таланти, редом със световни звезди от музикалната индустрия като Марая Кери и Лени Кравиц, които изключително добре се вписват в историята за бременна тинейджърка от Харлем, която искрено желае животът й тръгне в нова посока. Голямата новина за родната публика е, че композиторът на оригиналната музика във филма е българин! Марио Григоров е „дясна ръка” на Лий Даниълс в повечето му проекти като режисьор и продуцент и щe бъде специален гост на предстоящия София Филм Фест.

На церемонията на наградите “Имидж”, освен в категорията за най-добър филм, "Прешъс" беше отличен в категориите за най-добър режисьор (Лий Даниълс), най-добра актриса в главна роля (Габурей "Габи" Сидебей), най-добра актриса в поддържаща роля (Моник), най-добър сценарий (Джефри Флечър) и най-добър независим филм, информира АФП.

Морган Фриймън спечели отличието за най-добър актьор за ролята си в "Непобедим".

В телевизионните категории сериалът "Анатомията на Грей" беше отличен за най-добър сценарий.

В музикалните категории призът за най-добър изпълнител спечели соул певецът Максуел, а при жените отличието беше присъдено на Мери Джей Блайдж.

Наградите "Имидж" се присъждат от Националната асоциация за съдействие на напредъка на цветнокожите (NAACP). Те се присъждат в областта на киното, телевизията, музикалната индустрия и литературата. Наградите се връчват от 1969 г. в 35 категории. За победителите могат да гласуват само членове на организацията. NAACP е основана през 1909 г. Тя е една от най-големите организации на цветнокожи, която се бори срещу расизма и расовата дискриминация.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6443 |22.02.2010 "Войната е опиат" с 6 награди БАФТА . 0| 5628 |08.12.2009 Балкански награди за музика връчва наша ТВ . 1| 5742 |29.11.2009 Български филм грабна 2 награди в Италия . 1| 7222 |28.06.2009 Раздадоха наградите на 31-ия кинофест в Москва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads