Реклама / Ads
16| 9248 |29.12.2011 АРТ ДЖУНГЛА

Големият Георги Черкелов се бори с инсулта

.
Георги Черкелов
Големият български актьор Георги Черкелов е получил тежък инсулт. Това станало преди няколко дни. Настанен е в столична болница, където лекари и сестри се борят за живота му.
 
Близките му потвърдиха новината, но отказаха повече коментари. „Инсултът е тежък, но се надяваме с помощта на медицината да преодолее и това премеждие”, лаконично заявиха те.

 

През последните години Георги Черкелов живееше в ловешкото село Ъглен заедно със съпругата си Зина. Това обаче не му пречи да участва в различни проекти. Чувствал се е доста добре за своите 81 години.

Черкелов е известен в гилдията с високия си интелект и чувство за хумор.

 

Георги Черкелов е роден на 25 юни 1930 г. в Хасково. Учил е право в Софийския университет, но не гое завършил. Мечтата си да стане актьор реализира във ВИТИЗ "Кръстьо Сарафов". Играл е в над 100 филма и десетки театрални постановки. Бил е дълги години директор на Плевенския драматичен театър „Иван Радоев”. От 18 години живее в с.Ъглен.

 

Мисли на Георги Черкелов изричани по различни поводи:

 

„Ето какво е социалистически реализъм. Един султан, който бил гърбав и едноок повикал художници да го нарисуват. Първият го нарисувал така, както изглежда. Отрязали му главата. Вторият го нарисувал млад и строен, без гърбица и с две очи. И него го обезглавили. Третият го нарисувал като ловец, приведен над пушката и примижал с едното око, за да се прицели. Тази  картина харесал суртанът и наградил богато художника. Това е социалистически реализъм. По-напудрен е само американският хепи енд”.

 

Не се променяме, защото повтаряме глупостите от вчера. Едно време казваха: "Този е добър доктор, но е фашага." Избухна демокрацията и почнахме същото, но наобратно: "Този е добър доктор, но е комуняга." Това е голяма беда!

 

 

„Възможно ли и е в малка България да има толкова много медии? Многотията също е българска глупост. Многото не значи хубаво. Имаме сигурно повече медии, отколкото Германия, а тя е 70 милиона. Откъде да се вземат изведнъж толкова талантливи хора за тези медии? Естествено, че ги няма... Медиите били четвърта власт. Българинът като чуе „власт” му настръхва косата, все едно дали е четвърта, осма или десета. Медиите не трябва да са власт, а посредник, приятел на хората. Но не са.”

 

 

„София е станала лошо място за живеене - лош въздух, гюрултия, суетня. Не ме привлича вече. От много истински неща са лишени столичани, но най-вече от тишината и контакта с природата. Един ден само в София ме уморява страшно. Хубавите неща са на село.”

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 11390 |13.12.2011 Големият илюзионист Астор отбеляза 50 години на сцената с грандиозен спектакъл . 4| 10889 |11.11.2011 Чочо Попйорданов, Георги Стайков и Теодора Духовникова в Под прикритие . 6| 10624 |11.06.2011 Отиде си големият Ангел Заберски . 3| 8796 |04.06.2011 Отиде си големия ни художник Георги Трифонов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads