Реклама / Ads
0| 6917 |19.04.2012 АРТ ДЖУНГЛА

Холивуд отива в Бургас

.
това е костюмът на Р. Кроу в Гладиатор
В Galleria Burgas ще пристигнат костюмите на Индиана Джоунс, Терминатор и Гладиатор. Реквизит от култови заглавия ще съживи кинолегендите.
 

За първи път в България необикновена изложба ще представи тайнствата на киното. Тя ще възкреси мигове от създаването на култови филмови продукции, ще покаже костюми и предмети, до които са се докосвали легендите на Холивуд. Оригинален реквизит, оръжия и други артефакти ще пристигнат от Меката на киното за откриването на Galleria Burgas на 15-ти май и ще останат тук в продължение на три месеца. Върху 200 кв. м изложбата Hollywood in Galleria ще представи атрибути от 28 касоразбивачи. Сторибордове /поредица от скици, пресъздаваща сценария/ ще показват всяка стъпка от създаването им, а статуи на героите в истински размери ще създават усещането, че си част от мистерията на филмите.

Терминатор ще посреща посетителите на изложбата, после те ще попадат в неспокойния свят на „Междузвездни войни”. Ще видят един от най-запомнящите се персонажи на фантастичното кино – огромна диограма /макетна инсталация/ на страховитата крачеща кантонерка от „Империята отвръща на удара”. Тук ще са оригиналните костюми, използвани в  „Хрониките на Ридик”, „Гладиатор”, „Хрониките на Нарния”, „Индиана Джоунс” и много други филми. Оръжейната ще показва мечове, щитове, ножове и дори пушката на Никълъс Кейдж от „Призрачен ездач” и всеки ще може да ги вземе, размаха и да се почувства супер герой.

Усещането за уникално пътешествие през киното ще може да се запази във времето – организаторите на изложбата са предвидили възможност за снимки с облеклата и снаряженията на любимите филмови герои.  

„Започнахме да подготвяме тази изложба преди три години, когато се свързахме с британска компания, изкупуваща филмови декори от Холивуд за различни музеи по света” разказва Христо Коцев, директор на Toolbox Marketing България, по чиято идея светът на Холивуд идва в Бургас. „Подобни изложби се правят в много страни, но за България те са нещо ново. Иновативно настроена, търсеща нестандартното и готова за експерименти, GTC България хареса проекта и ни подкрепи в реализацията му. Нашата изложба ще тръгне от Бургас и по-късно ще гостува на Стара Загора, където неин домакин ще бъде Galleria Stara Zagora.”

Седмица преди откриването на Galleria Burgas градът ще бъде подготвен за филмовите изненади чрез кампанията „Те идват”. Енигматични филмови герои ще слязат от екрана, за да бъдат сред хората по улици и паркове. Аниматорите ще разиграват различни томболи и игри, а наградите ще се получават веднага.  На 15-ти май парадът на филмовите герои ще премине през центъра, за да отведе хората до Galleria Burgas. Там оркестърът на Бургаската филхармония ще изпълнява филмова музика, а огромен екран ще показва трейлъри от филмите. А изложбата Hollywood in Galleria ще е естествена прелюдия към откриването на мултиплекса Cinema City в най-новия бургаски мол.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 68| 9147 |05.03.2012 Митко Щерев: Срам, с кючек отиваме на Евровизия . 0| 9657 |22.12.2011 Холивудска звезда в реклама на водка „Flirt” . 18| 13429 |17.09.2011 Боян Иванов: Отивам си, не искам опело . 28| 7018 |25.08.2011 Липса на публика проваля концерт на ФСБ в Бургас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads