Реклама / Ads
0| 6064 |20.04.2015 АРТ ДЖУНГЛА

„Хубавата Елена“ и Офенбах пак ще просълзяват в Музикалния театър

.
Националният музикален театър представя на 30 април и 7 май от 19 часа най-новата си премиера оперетата „Хубавата Елена“ от Жак Офенбах – един от създателите на жанра. Композиторът представя тази своя творба като един истински шедьовър на директорите на театър „Вариете“ в Париж и се оказва прав. Премиерата й на 17 декември 1864 г. бележи изключителен успех.
 
Това е десетата постановка на „Хубавата Елена“  на сцената на Националния театър „Стефан Македонски“  и е в редакцията на Макс Райнхард и Ерих Волфганг Корнголд. Две от водещите звезди на театъра ще превъплатят в ролите на Елена и Парис – сопраното Валентина Корчакова и  тенорът Пеньо Пирозов. Освен тях своя дебют в тези роли ще направят и мецосопраното Йоана Кадийска  като Елена и тенорите Стефан Петков и Денко Проданов като Парис.

В ролята на рогоносецът Менелай ще се представи още един любимец на почитателите на оперетата – Александър Мутафчийски, който обаче също е дебютант, защото това е неговата първа изява и като асистент –режисьор. Ролята на жреца Калхас е поверена Христо Сарафов и Николай Борисов. На сцената ще видим и още утвърдени и обичани артист-солисти като Марияна Арсенова, Олга Динова, Зорница Дамянова, Добрина Икономова, Еделина Кънева, Людмила Козарева, Катерина Тупарова Калина Ангелова, Светлана Иванова, Юлия маринова, Станимира Василева, Деница Шопова, Таня Астърджиева, Марчо Апостолов, Богомил Спиров, Венцислав Динов, Иван Панев, Драгомир Стойков, Лъчезар Лазаров, Емил Митрополитски, Георги Ханджиев, Александър Василев и Румен Григоров, както и младите Анна Вутова, Христина Пипова, Илона Иванова, Александър Панайотов,  и Тодор Велков. С участието на оркестъра, хора и балета на НМТ „Ст.Македонски“.

Постановчик  на спектакъла е Марио Николов за когото това е първи режисьорски прочит на една от най-известните оперети. Диригент – постановчик е Юли Дамянов, за когото това е четвърта постановка. Диригент е Игор Богданов. Сценографията е на Николай Николов, костюмите на Цветанка Петкова – Стойнова, хореографията – на Светлин Ивелинов и Антоанета Алексиева, а хормайстор е Людмил Горчев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 6816 |17.04.2015 В Брюксел пак ще тропат българско хоро . 13| 8436 |16.04.2015 Русия забрани филма "Дете 44", наричат го "44 нюанса подлост" . 3| 8744 |16.04.2015 "Вибратор" от 18 в. изкопаха археолози . 33| 7133 |15.04.2015 Хористът от "Йоан Кукузел": Държат хората в страх заради кеша

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads