Реклама / Ads
0| 5750 |06.04.2010 АРТ ДЖУНГЛА

Японските барабанисти „Ямато” с два концерта у нас

.
Ямато ще изнесат допълнително шоу
Поради огромния интерес към новото шоу "Matsuri-Fiesta!" на уникалните японски барабанисти "Ямато", те ще изнесат второ допълнително шоу на 10 април от 20:00 ч. в зала 1 на НДК. Билетите за концерта на 11 април са почти изчерпани.
 

След огромния успех на тяхното представление преди две години японският феномен се завръща с новото си шоу "Matsuri-Fiesta!". Музикантите споделят, че нямат търпение да опитат родното ни кисело мляко, което, както твърдят, ги поддържа във форма в Япония.

След повече от 2000 представления в над 50 страни на 5 континента, “Ямато” имат милиони почитатели на шоу изпълненията си. Артистичният ръководител и основател на "Ямато" Маса Огава разказва: "Обикаляме света с нашите традиционни японски инструменти, наречени "уадайко" или "тайко" барабани. Нашите прeдставления са смело съчетание на традиционни японски мотиви и модерен спектакъл със сложни технически шоу умения и много хумор, разбира се.”

Най-важното в изпълненията на барабанистите е да акцентират на връзката между ударите – „това е като човешкия живот, историята или просто събитията в един обикновен ден, които произлизат от връзката между безбройните хора, живeeщи на нашата планета”. Енергията и мислите на музикантите са насочени към всеки удар, който правят и така постигат единство с мислите и ударите на сърцата на публиката.

Днес, групата на „Ямато” се състои от 17 души - мъже и жени на средна възраст 25 години, но не това, че са млади и силни, им помага да са добри барабанисти. Да бъдеш добър тайко барабанист е нужна сериозна физическа подготвка и затова те тренират ежедневно и доста усилено. Сърцето на „Ямато” е големият барабан, който тежи 500 кг с диаметър 1,7 м и е направен от 400 годишно дърво. Освен него, японците използват и още 40 други барабана с различна големина, за да постигнат и наподобят различните видове сърцебиене, което да рефлектира върху публиката.

„От 17 години вече ние правим своя музика и разкриваме по различен начин магичния свят на тайко на хората по целия свят", завършва разказа си Маса Огава.

Билети за извънредното представление на 10 април са вече в продажба в мрежата на Тикет Плюс (www.ticketplus.bg), на касата на НДК и в Дюкян Меломан.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6639 |04.04.2010 Сценарият на филм за Хари Потър, забравен в кръчма . 9| 15837 |03.04.2010 Почина актьорът Иван Балсамаджиев . 0| 5602 |02.04.2010 Пет дни, единайсет представления и една премиера . 9| 38606 |25.01.2013 Владимир Висоцки и любовите му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads