Реклама / Ads
0| 5899 |02.06.2017 АРТ ДЖУНГЛА

Изба ”Братя Минкови” вдъхнови виртуозите на миланската скала

.
Невероятните вина на изба „Братя Минкови” са новите посланици на България сред културния и музикален елит на света. Класически, изискани и издържани в най-добрите традиции на Стара Европа, те очароваха виртуозите на Миланската скала.
 
По време на впечатляващия си концерт у нас, 15 от най-добрите инструменталисти и концертмайстори покориха родната публика със завладяващите си изпълнения, но самите те бяха запленени от класата и уникалния вкус на златната българска селекция, спечелила едни от най-престижните отличия на планетата.

И защото храната, виното и музиката са неизменна част от италианското ежедневие, след концерта виртуозите от Ла Скала и виртуозните вина на „Братя Минкови” си дадоха среща в очарователния ресторант VinSanto. Макар открит наскоро, той бързо се превърна в притегателен център за ценителите на автентичната италианска кухня. Тримата “тенори” на ресторанта – собственикът Андреа Паломбини, салонният управител Масимо Саета и готвачът Нино лично поднесоха на талантливите изпълнители вината от сериите Jamais Vu и Minkov Brothers, които отлично хармонират на кулинарните шедьоври от Ботуша, подготвени по стари италиански рецепти. Изпълнителите на Миланската скала припознаха творчеството си в розето Jamais Vu - деликатно, елегантно и класическо – точно като музиката, която създават и пренасят в цял свят. Но виното, което истински ги впечатли бе златното Minkov Brothers Cabernet Sauvignon, спечелио най-голямата световна винена награда – Златен медал от Decanter`2016 във Великобритания.

 

Изборът на дегустаторите от ресторант VinSanto не беше случаен. Те оцениха високо факта, че емблематичните вина съчетават новаторския дух на енолозите от избата с хилядолетното фамилно наследство, завещано им от прочутите карнобатски винари Братя Минкови. Гостите останаха очаровани да научат, че легендарната българска винарна е със 135-годишна история и по цял свят е синоним на високо качество и собствена идентичност. Талантливите музиканти на Миланската скала признаха, че почитта към семейството и традициите са ония ценности, които правят българите и италианците толкова близки. След края на вечерята те си обещаха, че при следващото си посещение в България с удоволствие ще посетят избата, където винената магия се твори ежедневно.

 

Срещата на Виртуозите от Миланската скала с класическите вина на изба „Братя Минкови” остави приятен, дълъг и запомнящ се финал, точно както би направило едно хубаво вино, разказа собственикът на ресторант VinSanto, Андреа Паломбини. Гостоприемството, кулинарните шедьоври и българските вина допринесоха за приятното изкарване на всички гости, а вечерта премина типично по италиански – забавно, шумно и много вкусно.

 

 

Приятна изненада за публиката се оказа присъствието на българската цигуларка Евгения Станева, която от 2003 г.  е част от групата. Концертът остави положителни емоции в запалените почитали на класическата музика, които с нетърпение очакват следващото идване на музикантите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2158 |26.03.2024 Веселин Тодоров: Ако изборите не са 2 в 1, нека са на 9 и 23 юни . 0| 2158 |26.03.2024 Хамас обвини Израел за провала на досегашните мирни преговори . 0| 2453 |21.03.2024 "Търси се автор" в Шуменския театър на Световния ден на театъра . 1| 3476 |13.03.2024 "Ще се борим до изнемога, за да запазим единственото подобно място". Розовата къща отново е поставена в риск

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads