Реклама / Ads
3| 5977 |28.02.2010 АРТ ДЖУНГЛА

Избираме бг песента за “Евровизия”

.
Тази вечер избираме коя песен на Миро да ни представи на Евровизия
Тази вечер избираме песента, с която Миро ще ни представи на "Евровизия" в Осло.
 

Зрителите на БНТ 1 ще имат възможност да гласуват за пет песни, създадени специално за изпълнителя и предстоящото му участие в международния конкурс. Парчетата бяха представени в началото на месеца и оттогава се въртят в радио и телевизионния ефир.

Мъжката половина от разпадналия се преди време дует "Каризма" бе определен за бг представител на "Евровизия" от едни от най-авторитетните ни музиканти и медии в страната. Гилдията застана твърдо зад номинацията на Миро.
Песента "Ангел си ти", композирана от самия Миро, е с най-големи шансове за победа, според музикални специалисти и неофициални класации в интернет. Шведско-българското творение “Twist&Tango” ( дело на музиканти, участвали на "Евровизия") е не по-малко харесвано. “Eagle” е дело на екипа, създал хита на Миро "Губя контрол", "Моят поглед в теб" е написана от Д2, а "Остани" е песента, предложена от композитора Найден Андреев.

За една от петте песни зрителите на БНТ1 могат да гласуват по време на цялото предаване, посветено на българския избор за "Евровизия", което започва в 20:30 часа по БНТ 1. Гласове се събират с телефонни обаждания и изпращане на sms-и.
В рамките на шоуто, в зала 2 на НДК ще прозвучат и едни от най-популярните песни, печелили "Евровизия" през годините. Група “Акага” са направили нови аранжименти на хитове на “АББА”, Дана Интернешънъл, Елена Папаризу, Дима Билан. "Fairytale" на Александър Рибак, която миналата година победи в състезанието, е преработена да звучи като реге. Deep Zone Project пък са подготвили микс от любими български песни.

Миро ще представи България на втория полуфинал на международния конкурс, определен за 27 май в Ослo, столицата на държавата победител от миналогодишната "Евровизия". Тогава ще пеят представителите на още 16 страни, между които Турция, Кипър, Румъния, Украйна, Израел. Само 10 от песните ще се класират за финала на състезанието, който е на 29 май, тази година.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7306 |27.02.2010 Филмът "Прешъс" отнесе 6 награди "Имидж" . 0| 9684 |26.02.2010 „Алиса в страната на чудесата” стартира на зелен килим . 0| 6235 |25.02.2010 Thievery Corporation с нов концерт у нас, да се готвят меломаните . 9| 38609 |25.01.2013 Владимир Висоцки и любовите му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads