Реклама / Ads
2| 8753 |03.01.2019 АРТ ДЖУНГЛА

Журналист: Кметът Иван Тотев трябва да е братовчед на фолклорния Марко Тотев

.
Кметът на Пловдив Иван Тотев
Кметът Иван Тотев трябва да е братовчед на фолклорния Марко Тотев. Оня, дето все го прецаквали, защото бил тъп. В пловдивския вариант на тотевщината обаче има абсолютно идиотска новост. Сутринта министърът Боил Банов хъката мъката призна как няма да се случат разни прекрасни мечти за Пловдив.
 

Как нито остров Адата ще стане рай за туристите, нито кино Космос ще излезе от разрухата, нито площадът ще бъде ремонтиран. И що няма да се случи? Двайсетте милиона за единия еднократен имидж ли ще отидат? А Тотев?

 

Историята с Пловдив размечтал се да стане европейска столица на културата, е абсолютна притча за неадекватни местни администатори и техните гласоподаватели. Значи, управлява си Тотев/ и Тотевци по големи и малки градове и села/, тъне в самодоволство как 300 проекта и 500 събития ще тръгнат ей го на, утре, на 12 януари, кеф, майна , кеф. Отсреща му стои Манол Пейков. Интелектуалец та дрънка, плюс това гражданин, отгоре на всички състоятелен, а не прошляк, дето дава ръчичка на кмета да пусне някоя пара я за книжка, я за друго. Говори Манол как само с "естественото си очарование" и Античен театър няма как да стане Филибето европейска сцена на културата, но никой не му обръща внимание. Целият общински съвет ведно с Тотев са издънили онези проекти, с които кандидатстваха за евромечтите си, пък и критика не ще да чуят! Да пият пловдивчани по една студена вода, че са свикнали!

 

А и господин министърът не е стока за хвалене. Какво значи да признае на 3 януари по телевизора „част от проектите видимо към момента няма да успеят да се реализират“! Ами това означава, господин Банов, че нито надзорът – надзор, нито ГЕРБ-овият кмет си е на място, а всичко накуп мирише на онази комунистическа метафора със селото на Потемкин – всичко в картон, дантели и красота, а отзад смрад и глупост.

 

Ама защо не слушате Манол, хора от властта, местна и държавна? Без Маноловци сте заникъде. Айде да не си разваляме настроението,че още сме новогодишни, но на нищо не прилича когато умният човек го пъхнат в джоба на властимащия и се правят,че го няма!

 

Юлиана Методиева

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6320 |12.09.2018 Квартал от времето на цар Иван Александър откриха в Перперикон . 0| 7364 |13.04.2018 Разбиване на преводачески митове . 3| 7725 |14.03.2018 По 700 лв. месечно за Павел Поппандов, Иван Дреников и други културни дейци . 4| 7399 |13.02.2018 Христо Иванов: Иде крах за „Пловдив – Европейска столица на културата през 2019“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads