Реклама / Ads
53| 22535 |17.04.2012 АРТ ДЖУНГЛА

Камата и кабинетът спасяват големия Иван Иванов

.
Двамата големи Източник: в. "Монитор"
Правителството ще отпусне персонална пенсия на един от най-обичаните български актьори Иван Иванов. Някогашният бунтар в арт гилдията и любимец на цяло поколение от години живее мизерно в с. Оборище, но отказва да се моли за милостиня.
 
В сряда кабинетът ще гласува финансова помощ за изпълнителя на главните роли в незабравими ленти като “Всичко е любов”, “Лавина”, “Комбина”, „Мярка за неотклонение”, „Нощем с белите коне” и др. Запознати коментират, че до този благороден жест властта стигнала след застъпничеството на друга голяма звезда, но от футбола – Христо Стоичков. Камата поканил своя любимец на премиерата на документалния филм „Стоичков” на Борислав Колев по време на „София филм фест”.

„Може да имам само 4 лева в джоба, но имам много приятели”, - коментира кратко той пред журналисти. Призна също, че е снимал всичко на всичко два дни през последните години и то за „жълти стотинки”. „Те не ме търсят, но и аз не ги търся”, обясни професионалната „суша” актьорът.

Хора от гилдията признаха пред Фрог нюз, че създателите на „Седем часа разлика” и „Стъклен дом” обсъждали вариант за включването на Иванов в сериалите, но надделяло мнението, че е с „труден характер”. Освен това Иванов не давал и да се издума да се явява на кастинги. В „Седем часа разлика” обаче бе включен друг чешит от филмовото поколение на 80-те години – Юри Ангелов, който също бе се усамотил в далечно добруджанско село. Той обаче показа истинска класа и пред него някои от младоците изглеждат направо безпомощни. Вероятно поради същата причина Иванов е избягван от нашумелите продуценти и режисьори.

Липсата на покани за снимачната площадка легендата Иванов компенсира с писане на поезия и проза.

 

 

Някои стихове на Иван Иванов от книгата му "Живот"

 

И… се слагаш в обувките - чистите
И… се пъхваш в ризата - бялата
И… погалваш с ръце сърцето си - топлото
И… му даваш кураж да върви, да тупти…
То си знае посоката.


*

Светът е свят. Красив. Безгрижен.
Пороят отминава. Дните нижат се - нека.
Представи си свят -
населен с хора.
И върви си.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 8393 |16.04.2012 Кърджалиец се пробва в английския Х фактор . 5| 11150 |16.04.2012 След 63 години Панагюрското съкровище отново у дома . 21| 17871 |13.04.2012 Скандал: Султана и Ния – героини от “Листопад”! . 9| 38606 |25.01.2013 Владимир Висоцки и любовите му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads