Реклама / Ads
8| 8886 |10.08.2010 АРТ ДЖУНГЛА

Камен Калев снима "Островът"

.
Камен Калев
Летисия Каста се разхожда бавно из софийска аптека, стига до касата и пита: “Имате ли тест за бременност?…” Това е само етюд от новия филм на режисьора Камен Калев, с работно заглавие “Островът”. Днес беше неговият първи снимачен ден, а следващата пролет се очаква лентата да се завърти на екрана.
 

Естествено интересът на медиите винаги е огромен, когато на снимачната площадка се появят звезди от световна величина. Манекенката, играла в „Астерикс и Обеликс срещу Цезар“ с Жерар Депардийо, демонстрира завидна издържливост по време на продължиелните репетиции и дубли, търпение и толерантност към режисьора и екипа въпреки жегите.

След като екипът на Камен Калев използва на 100 % времето за снимки на площад “Журналист”, цялата продукция се премести в Националното радио. Оказва се, че снимките продължават при доста необичайна ситуация – вместо сцени с участието на Каста, операторът ще фокусира вниманието си върху оркестър, чиято роля се пази в пълна тайна.

В петте минути, които режисьорът Калев посвети на медиите, той успя да разкаже съвсем накратко сюжета на новия си филм. “Това е съвременна история за двама млади, които трудно намират себе си. Мъжът обаче преминава през дълбока вътрешна трансформация и така открива любовта. Мястото, на което се случва това, е именно островът".

По думите му лентата ще се заснеме за 9 седмици, като една от тях ще е в Париж. По въпроса за хонорара на Летисия Каста, Камен сподели, че той не е по-голям от този на българските й колеги.

“С нея се запознахме в Париж, после се видяхме в Кан, тя прочете сценария, хареса й и пожела да участва”, открехна завесата за познанството на режисьора с манекенката.

“Във филма ще има и малка роля за Любен Дилов-син, но май за него ще трябва да правим титри”, пошегува се Калев.

В лентата на талантливия български режисьор зрителите ще имат възможност да видят и емблематичната българска актриса Бойка Велкова. Позната на родната публика със своите великолепни роли на теартрална сцена, участието й в този филм за нея е своеобразно предизвикателство, сподели по БНТ актрисата.

Тя не скри вълнението от възможността да бъде част от екипа, който ще реализира този дългоочакван проект. Велкова обаче пожела да остане тайна ролята, която ще изпълнява във филма на Камен Калев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6653 |09.08.2010 Японци снимат български мистерии в античния театър . 1| 9029 |20.04.2010 Камен Калев грабна приза "Стоян Камбарев" . 0| 8091 |04.02.2010 Изкупиха билетите за новия спектакъл на Камен Донев . 0| 5610 |10.11.2009 Кроненбърг ще снима филм за Фройд и Юнг

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads