Реклама / Ads
10| 6317 |30.04.2016 АРТ ДЖУНГЛА

Карикатуристът Чавдар Николов-част от ”Шоуто на Слави”

.
Чавдар Николов
Карикатуристът Чавдар Николов, който бе уволнен от Нова телевизия, а карикатурите му премахнати от сайта на телевизията и от платформата за видеосподеляне VBox7, вече е част от екипа на ”Шоуто на Слави”. Това обяви самият Слави Трифонов в предаването си.
 
"От днес към нашия екип се присъедини карикатуристът Чавдар Николов, който беше уволнен от Нова телевизия заради карикатура, осмиваща Бойко Борисов. Вече наистина сте свободни да виждате истината в неговите карикатури", каза телевизионният водещ. Той иронизира слогана на Нова телевизия "Свободни да виждаме истината".

След анонса в предаването бе излъчена и карикатура, която отново осмива Бойко Борисов и правителството му покрай опитите за промени в Изборния кодекс.

"Ще пускам по една карикатура на седмица в "Шоуто на Слави". Трябва да се опитаме да спасим, каквото е останало от свободата на слово", обясни карикатуристът пред "Дневник".

На 13 април видеокарикатура на Чавдар Николов, осмиваща Бойко Борисов, бе свалена от всички сайтове в медийната група на Нова телевизия – заедно с всичките му останали работи там. След часове мълчание от медията обявиха, че не ставало дума за цензура, а за изтекъл договор на карикатуриста. Самият Чавдар Николов коментира пред "Дневник", че е разбрал за прекъсването на договора му часове след премахването на всички карикатури.

Ден по-късно изпълнителният директор на "Нова броудкастинг груп" Дидие Щосел пое цялата отговорност и се извини за случилото се. В София пък се проведе протест под наслова #СтигаВечеСвинщини в подкрепа на карикатуриста, а той съобщи, че от телевизията са му предложили да се върне на работа.

Стигна се до ситуация, в която самият Борисов обясни, че Нова телевизия е предложила нов договор на Николов за 4700 лева на месец. Той иронизира художника, че ще получава по-голяма от премиерската заплата заради скандала със свалените каракатури.
Преди дни Николов обясни, че се е опитвал да преглътне "личната обида" и да приеме извиненията на Дидие Щосел. Стана обаче ясно, че е решил окончателно да прекрати отношенията си с медията.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4643 |29.04.2016 Чавдар Георгиев: Пълен хаос ни очаква на следващите избори с този Изборен кодекс . 0| 4595 |22.04.2016 Карикатуристът Ч. Николов отказа предложението на НТВ за съвместна работа . 0| 4681 |15.04.2016 Нова телевизия покани отново карикатуриста Чавдар Николов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads