Реклама / Ads
0| 5494 |15.04.2016 АРТ ДЖУНГЛА

Кино „Люмиер” с уникална филмова карта на Европа

.
От 15 април кино “Люмиер” в НДК ще бъде дом на първия за България фестивал “Master of Art”.
 
Документалните филми, посветени на изкуството, великите творци и опазване на културното наследство, ще бъдат показани до края на следващата седмица (23 април). Старт на събитието ще даде вдъхновяващата история на 109-годишна пианистка, оцеляла от ужасите на Холокоста, която се радва на живота и го оценява всяка секунда. “Дамата от номер 6” може да се види от 19:00 часа на 15 април (петък). Режисьор на лентата е Малкълм Кларк, който получава “Оскар” за филма.

Емблематичното кино „Люмиер“ ще посрещне публиката на фестивала с обновена визия. Стените във фоайето пред залата са покрити със специално фолио, което изобразява картата на Европа с отбелязани върху нея всички значими филмови фестивали на Стария континент, както и с локации със знаменити актьори и режисьори.


Инициативата и реализацията на интересния интериор са дело на НДК и продуцентска компания Спотлайт”, а творческата идея е на Direct media I KRES.

Обновената визия, както и закупуването на собствена киномашина е част от цялостната ни стратегия за превръщането на кино Люмиер” в любимо място на киноманите. Радвам се, че само за няколко месеца успяхме да го превърнем в едно от водещите постоянно действащи арт кина в България. А новият фестивал "Master of Art, който създадохме с нашите партньори е поредното естетическо изкушение, което ще е магнит за всички, които обичат качественото кино", каза директорът на Двореца Мирослав Боршош.

 

31 интригуващи филма, които са премиерни за България, са подготвили организаторите. Голяма част от заглавията са наградени или селектирани на най-престижните филмови фестивали в света като Берлинале”, Сънданс” и фестивала във Венеция. В програмата са включени и четири български предложения.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5779 |18.03.2016 Гилиъм в София: Като на тъпаци гледат на хората холивудските киностудии . 4| 5396 |25.02.2016 Провокативният „Събирач на трупове” вече е в „Люмиер” . 0| 7270 |30.01.2016 "Целувката" – арт-издание с уникална изработка . 0| 6419 |07.01.2016 Със “София 100 години столица на българското кино” “Люмиер” става ежедневен киносалон

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads